Neprehliadnite

Špičkový golf v medovom údolí

 

Najnovší prírastok medzi luxusnými hotelmi na severovýchodnom pobreží Malorky, Park Hyatt Mallorca, dominuje krásnemu údoliu Canyamel.

Názov malej dedinky na pobreží, po ktorej dostalo meno údolie, pochádza zo spojenia “canya de mel”, teda trstinový med. Ako med priťahuje aj golfistov – z komfortného 5* rezortu totiž majú na dosah štyri majstrovské ihriská – Canyamel, Capdepera, Pula a Son Servera.

Prvý

Park Hyatt Mallorca bol prvým zo siete tejto elegantnej značky, ktoré poznajú cestovatelia zo všetkých svetových metropol, v Španielsku. Pokojný raj nájdete pár minút od pláže Baleárskeho mora s modrou vlajkou, obklopený pohoriami s píniovými stromami. Dýchne tu na vás harmónia súčasného štýlu architektúry, dizajnu, umenia i gastronómie a detaily, dokresľujúce unikátny charakter a kultúru tejto destinácie. Použité autentické materiály, interiéry od renomovaných dizajnérov, kurátorská kolekcia umenia a zážitková strava – táto kombinácia zaručuje skutočný pocity komfortu a pohody.

Gastronómia

Hotel ponúka 142 priestranných a sofistikovane dizajnovaných izieb a suít s majestátnymi výhľadmi z terás alebo privátnych balkónov. O uspokojenie chuťových pohárikov náročných hostí v reštauráciách Balearic a Azia a troch baroch sa starajú talentovaní šéfkuchári a someliéri svetovej úrovne. Sústreďujú sa na menu z lokálnych zdrojov a ingrediencií, spárovanými s najvhodnejšími vínami.

Pohyb

Športové možnosti okrem golfu dopĺňa 24 hodín otvorené fittnes centrum, požičovňa cestných a horských bicyklov, jazda na koni, turistika, rybárčenie a, prirodzene, všetky druhy vodných atrakcií. Po športe dobre padne osvieženie na terase v troch vonkajších bazénoch alebo relax v unikátnom Serenitas Spa.

Korytnačky na Canyamel

Len pol kilometra od rezortu, medzi dvoma dôležitými turistickými strediskami Cala Ratjada a Cala Millor, sa rozprestiera jedno z najkrajších ihrísk na Malorke – Canyamel. Hra vám zostane v pamäti nielen pre krásne výhľady na more, ale aj pre jedinečný charakter každej jamky. Okolitá príroda, úžasná kvalita grínov, perfektne udržiavané ferveje – sú dôležitým atribútom. Ihrisko (par 73) s dĺžkou 6185 metrov, ktoré v roku 1988 vybudoval golfový architekt José Gancedo, úplne rešpektuje chránené prírodné prostredie. Najvyššiu obtiažnosť majú jamky č. 9 (par 4) a č. 2 (par 4), ale odmenou sú úžasné výhľady na more a ostrov Menorca. Nádherná je aj jamka č.18 s trojitým jemným zvlnením, ktoré možno pozorovať z terasy klubovne. Nezabudnuteľný zážitok vám prinesú stredomorské korytnačky, ktoré sa ako súčasť prírody môžu vyskytnúť aj na ihrisku.

Capdepera pod stredovekým hradom

18-jamkové ihrisko Capdepera Golf (par72), dizajnované slávnym americkým golfovým architektorm Danom Maplesom, bolo otvorené v roku 1989. Ihrisko, charakteristické rozľahlými grínmi, šarmantnou kombináciou dlhých a širokých fervejí a šiestimi jazerami, je od hotela vzdialené 7 km. Prináša vyvážený mix jednoduchších jamiek medzi starými mandľovými stromami v údolí až po jamky, z ktorých schádzate do krásnych kopcov pohoria Mallorquin Llevant a sú pre golfistu väčšou výzvou.

Atraktívnu jamku č. 15 (par 3) na kopci s panoramatickým výhľadom na pobrežie, označil German Mallorca Magazin za najkrajšiu na ostrove. Poslednú jamku uzatvára reštaurácia Roca Viva, ktorá servíruje pestré stredomorské jedlá prevažne z domácich zdrojov a sezónnych ingrediencií. Klubovňa ponúka golfovú akadémiu s úžasnými trénermi, veľké odpalisko a cvičné plochy, ako aj dobre zásobený golfový obchod.

Historická klubovňa v Pula Golf Resort

Ďalšie z 20 golfových ihrísk na Malorke, Pula Golf, vzniklo v roku 1995 a v rokoch 2004 – 2006 ho kompletne redizajnoval José María Olazábal. Transformoval ho na veľké úhľadné ihrisko (par 72) s dĺžkou 6246 metrov, kde 14 z 18 jamiek ponúka výhľad na grín už pri druhej vydarenej rane. Ihrisko má veľké odpalisko s dvoma úrovňami, pričom jedno z nich je kryté, dva patovacie gríny a rôznorodé cvičné plochy okolo ihriska.

Pula Golf ponúka servis naplnenému kalendáru amatérskych turnajov, ale najznámejšie je podujatiami ako sú PGA European Tour Championship Mallorca, Mallorca Skin Games a Olazábal & Nadal Invitational. Aj mimo turnajov si hru vychutnáte na najkrajšom a najpokojnejšom mieste ostrova. Súčasťou šarmantného hotela umiestneného v zrenovovanom farmárskom dome z roku 1581, je klubovňa v elegantnom rustikálnom štýle, kde vás uvítajú so srdečnou pohostinnosťou Malorčanov.


Lokálne tradície na Son Servera

Pôvodné, 9-jamkové ihrisko pod názvom Punta Rotja Golf Club, vzniklo v roku 1966. Krátko nato bolo premenované na Club de Golf Son Servera. Toto druhé najstaršie ihrisko parkového typu na Malorke, rozšírené na 18-jamkové o jamky 3 až 7 a 12-15, s dĺžkou 6050 metrov (par 72), bolo dokončené na jar 2012. Navrhli ho John Harris and Francisco López Segales. Golfisti na nových jamkách často komentujú, aké sú tesné, keďže sa vlnia popri píniách, nechávajúc malý priestor na chybu pri odpale.

Pôvodné jamky boli všetky rovnako úzke, dynamika ihriska sa kompletne zmenila po zúrivej búrke v novembri 2001, ktorej padlo za obeť 2200 píniových stromov. Gríny charakterizuje jemné zvlnenie a vodné plochy na šiestich jamkách. Priateľská atmosféra panuje v klubovni, populárnej medzi mnohými domácimi golfistami, ktorí radi spomínajú na časy, keď za green fee zaplatili 150 pesiet, čo je v prepočte 0,90 €. Ak to zhrnieme, Son Servera je krásne, náročné, ale férové ihrisko, kde si každú z 18 jamiek užijete. Teda za predpokladu, že najmä vaše prvé odpaly budú rovné.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv