Neprehliadnite

The Memorial: Pasívny Rahm útočí na pozíciu svetovej jednotky

 

Španiel Jon Rahm zvládol skvele tretie kolo turnaja The Memorial v americkom Dubline a vedie o štyri rany pred domácou dvojicou Ryan Palmer, Tony Finau. V prípade triumfu sa Rahm po prvý raz vo svojej kariére dostane na svetový trón medzi profesionálnymi golfistami.

Golfistovi z Pyrenejského polostrova, ktorý by rád nadviazal na úspechy svojho legendárneho krajana Seve Ballesterosa, stačí v nedeľnom finále postrážiť luxusný náskok. Nebude to však také jednoduché, pretože sobota v Ohiu demonštrovala, ako ľahko sa môže jeho cesta k vytúženému víťazstvu zvrtnúť.

Organizátori pripravili svetovej elite skutočne náročný test, podľa viacerých hráčov je náročnosť ihriska nastavená ako pri major turnajoch. Niet sa čomu čudovať, napokon ihrisko Muirfield Village naprojektoval rekordman v počte grandslamových titulov Jack Nicklaus, ktorý je súčasne hostiteľom prestížneho turnaja.

Aj náročné navŕtanie jamiek spôsobilo komplikácie pre hráčov, takže priemerné skóre na ihrisku s parom 72 sa vyšplhalo na číslo 73,7. V praxi to znamená najhorší skupinový výsledok na turnaji The Memorial od roku 2012. Rahm predviedol spolu s Američanom Brendonom Toddom najlepší výsledok dňa (68 úderov) a dostal sa na skóre -12. Temperamentný Bask ešte pred trinástou jamkou išiel v pare, ale vzápätí nasádzal kvarteto berdíkov za sebou. Rory McIlroy uháji pri Rahmovom triumfe prvé miesto len v prípade, že skončí hneď za ním. Borec zo Severného Írska je však momentálne na delenom 12. mieste.

V nepríjemnej situácii sa ocitol v treťom dejstve Justin Thomas. Víťaz majoru PGA Championship z roku 2017 prišiel počas hry o kedíka, ktorý náhle ochorel. Od trinástej jamky za neho preto zaskočil hráčov otec. Thomasovi však záver kola príliš nevyšiel, takže sa delí o 24. priečku. Thomas senior podobne pomohol svojmu synovi už predvlani na Havaji, kde nosič vaku Jimmy Johnson rovnako ochorel.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv