Neprehliadnite

Spoločenské tlaky zo strany hnutia Black Lives Matter už pociťuje aj US Masters

 

Spojené štáty sa v posledných týždňoch výrazne zmenili po smrti Georga Floyda, ktorý skonal pri neprimerane agresívnou zákroku polície. V celej krajine sa zdvihla obrovská vlna protestov proti sociálnej a rasovej nerovnosti, ktorú zaštiťuje celosvetové hnutie „Black Lives Matter“. A vyzerá to tak, že jeho aktivity zasiahnu aj golf, napríklad major turnaj US Masters.

Podľa športového novinára a televízneho redaktora tmavej pleti Roba Parkera by sa prvý major turnaj v sezóne, ktorý sa paradoxne tento rok bude hrať až v decembri pre Covid-19, mal premenovať. Názov Masters totiž odkazuje na otrokársku minulosť v tomto regióne.

„Slovo Masters odkazuje na otrokárske obdobie, kde mali otroci svojich pánov. Pánom sa totiž v angličtine povie Masters. Keď majú tradície a história korene v otrokárstve, nemali by byť zachovávané a hlavne cenené. Úprimne. Keď počujete niekoho hovoriť o The Masters, myslíte na otrokárskych pánov z Juhu. Nič iné v tom nie je. Nemyslíte na to, že by niekto mohol ovládnuť golf vo význame slova mastering . Kedy vôbec niekto ovládol golf?“ pýta sa seriózne Parker.

Parker sa domnieva, že US Masters by sa mal premenovať na niekdajší názov Augusta National Invitational. Tak sa napol turnaj menoval až do roku 1939. Parker už tlačí okrem iných aj  na Tigra Woodsa, ďalšie veľké mená a najväčších partnerov, aby sa o zmenu názvu najslávnejšieho golfového turnaja zasadili.

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv