Neprehliadnite

Covid-19: PGA Tour zmiernila pravidlá pre nakazených golfistov, ale…

 

Už šesť hráčov a dvaja kedíci mali od reštartu golfovej PGA Tour pozitívny test na koronavírus. Vedenie súťaže teraz zmiernilo pravidlá pre nakazených a jeden z nich – Cameron Champ – vďaka tomu bude môcť naskočiť do turnaja, ktorý začína vo štvrtok v Detroite.

Najprestížnejšia golfová séria sa spamätáva po vynútenej pauze, ktorú spôsobila pandémie. Tri turnaje sa síce odohrali bez divákov, ale s fantastickým obsadením a ohňostrojom skvelých výsledkov. Lenže zo zámoria prichádzajú navzdory prísnym regulám PGA Tour a života hráčov aj ich doprovodu v protikoronavírusovej bubline aj správy o ďalších a ďalších nakazených.

Tento týždeň najskôr prišiel o štart na turnaji Rocket Mortgage Classic v Detroite Dylan Frittelli, ktorý na predchádzajúcom turnaji v Cromwelle neprešiel katom. Juhoafrický hráč pritom nemal žiadne príznaky ochorenia Covid-19. „Fyzicky som sa naopak cítil skvele, preto ma pozitívny test dosť zaskočil,“ uviedol na webovom portáli PGA aktuálne 107. hráč svetového rebríčku, ktorý tak musel do desaťdennej karantény.

Takmer vzápätí ho nasledoval Harris English, ktorý v Cromwelle neštartoval. „Je to sklamanie, cítim sa zdravý. Ale na druhej strane som rád, že zdravotné postupy fungujú,“ komentoval situáciu English. Zatiaľ posledným nemocným bol ďalší Američan Chad Campbell. Štyridsaťšesťročný profesionál sa odhlásil z detroitského turnaja, kde mal robiť prvého náhradníka, a uchýlil sa do karantény. Tam už predtým putovali aj Denny McCarthy, Cameron Champ, či Nick Watney.

Champ však teraz môže využiť zmeny pravidiel. Po pozitívnom teste doteraz nasledovala karanténa najmenej na desať dní, ale teraz pokiaľ hráči nemajú symptómy a s odstupom 24 hodín budú dvakrát negatívni, môžu sa na okruh vrátiť. Champ, šampión dvoch turnajov v elitnom seriáli, tak nastúpi osem dní potom, čo sa u neho stopy ochorenia Covid-19 objavili. Rocket Mortgage Classic je štvrtou akciou PGA Tour po reštarte a rovnako ako predchádzajúce súťaže sa bude hrať bez divákov.

 

 

 

 

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv