Neprehliadnite

RBC Heritage: Triumfoval Simpson s rekordným skóre, výborný Sabbatini 21.

 

Druhý turnaj golfovej PGA Tour po koronavírusovej pauze vyhral v Hilton Head Američan Webb Simpson, ktorý RBC Heritage ovládol s rekordným skóre -22. Slovenský zástupca Rory Sabbatini (70+67+68+65) sa opäť nestratil a s bilanciou -14 obsadil delenú 21. priečku.

Sabbatini sa tak po tretí raz umiestnil v top 25, pričom zopakoval pozíciu z januárového eventu Sony Open na Havaji a nadviazal na 14. priečku z minulého týždňa na Charles Schwab Challenge. Slovenský golfista s olympijskými ambíciami zapisoval počas štyroch kôl celkovo 18 berdíkov, štyri bogey a 50-krát zahral jamku v pare.   Štyridsaťštyriročný absolvent Arizonskej univerzity a manžel Slovenky Martiny Štofaníkovej si do rebríčka FedEx Cupu pripísal ďalších 37 bodov a figuruje na 99. pozícii.

Na bankový účet si pripísal čiastku 69,225 USD, pričom v tejto sezóne si výučne golfom zarobil sumu 322.936 USD. V rebríčku príjmov sa tak posunul rodák z juhoafrického Durbanu na 136.- miesto.  Víťazný Simpson si do osobnej štatistiky pripísal siedmy titul na zámorskej túre. Navyše otec piatich detí sa dočkal aktuálneho úspech symbolicky na Deň otcov. V rovnaký sviatočný deň pred siedmimi sezónami opanoval aj major turnaj US Open. „Vtedy cestou na tlačovú besedu som volal svojmu otcovi. Len sa smial, ako bol šťastný. Dnes mi jeho smiech chýba,“ povedal 34-ročný Simpson.

Na Deň matiek zase v roku 2018 vyhral The Players Championship. „Vtedy to bolo zvláštne a emotívne, pretože krátko predtým mi otec zomrel,“ zaspomínal čerstvý šampión. Na turnaji RBC Heritage, ktorý v poslednom kole takmer na tri hodiny prerušila búrka, sa Simpson delil po sobote o vedenie s tromi súpermi. Nakoniec porazil o jednu ránu Mexičana Abrahama Ancera a s výsledkom 262/-22 pokoril o dva údery rekord turnaja Briana Gaya z roku 2009. „Bol to bláznivý a dosť dlhý deň,“ dodal Simpson.

Víťazný domáci borec predviedol birdie na troch z posledných štyroch jamiek. Poslednú rundu obišiel s výsledkom -7 a v tejto sezóne získal druhý titul po februárovom Phoenix Open. Vo svetovom rebríčku si polepšil z deviateho miesta na piate. Turnaj v Južnej Karolíne sa zvyčajne koná v apríli týždeň po US Masters, ale kvôli pandémii koronavírusu ho  preložili. PGA Tour po vynútenej pauze bude pokračovať tento týždeň turnajom Travelers Championship v Cromwelle, kam ešte diváci nebudú mať prístup.

Konečné výsledky turnaja RBC Heritage 2020 nájdete tu:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv