Neprehliadnite

Po štyroch rokoch trénerská rošáda u Spilkovej, vsadila na zámorie

 

Profesionálna golfistka Klára Spilková po štyroch sezónach ukončila spoluprácu s trénerom Lukášom Martincom. Najlepšiu českou hráčku bude pripravovať Američan Gregg Lavoie, ktorý žije v Prahe a ešte stále aktívne hráva ako profesionál.

Rozhodla som sa posunúť zase ďalej,“ uviedla Spilková v tlačovej správe. „Chcem poďakovať Lukášovi Martincovi za skvelé štyri roky, počas ktorých som vyhrala turnaj na Ladies European Tour a dostala sa na americkú LPGA,“ dodala pražská rodáčka s olympijskými skúsenosťami z Ria de Janeira. Tridsaťpäťročný Lavoie je absolventom Oregonskej univerzity, okúsil americkú Web.com Tour, teda druhú najvýznamnejšiu zámorskú sériu a rovnako na tom je aj v Európe, kde si zahral Challenge Tour. Vlani skončil tretí na Grandfinále Czech PGA Tour na Kaskáde.

Zaujal ma svojimi znalosťami a tiež, povedzme, americkým prístupom. O golfu toho veľa vie a pritom veci udržuje v jednoduché rovine. Spolupráca začala nádejne a dúfam, že to bude fungovať,“ podotkla 25-ročná členka Czech Golf Teamu a globálneho tímu KPMG. Spilková tento rok začala druhú sezónu na LPGA a koncom januára sa zaskvela ôsmym miestom v Boca Raton. Od poloviny marca je ale seriál kvôli koronavírusu prerušený, „reštart“ má v pláne na konci júla.

Mal by byť jeden turnaj v Amerike a potom by sme sa mali vrátiť do Európy. Rovnako ako ostatné hráčky čakám na ďalšie správy od LPGA, ktorá nás pravidelne informuje, ako sa situácia vyvíja,“ dodala Spilková. Víťazka turnaja LET z marockého Rabatu z roku 2017 sa od marca pripravuje kondične v českých podmienkach a golf trénuje od aprílového otvorenia ihrísk. Zapojila sa tiež do charitatívneho projektu „Hráme a pomáhame.“

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv