Neprehliadnite

Charles Schwab Challenge: Reštart sezóny pre Bergera, skvelý Sabbatini zahral štyrikrát pod par

 

Pozoruhodný výsledok dosiahol v nabitej konkurencii na turnaji vo Forth Worthe slovenský reprezentant Rory Sabbatini, ktorý za 14. miesto zinkasoval 129.375 USD. Úvodný event golfovej série PGA po viac než trojmesačnej vynútenej pauze spôsobenej koronavírusovou pandémiou vyhral Američan Daniel Berger.

Domáci borec Berger ukoristil na turnaji s dotáciou 7,5 milióna USD tretí titul v kariére v dodatočnom rozstrele na prvej jamke pred krajanom Collinom Morikawom. Svoj triumf však oslavoval v hrobovom tichu, pretože sa v Texase hralo bez divákov. „Bolo to trochu iné, to je jasné, ale nakoniec tu trofej mám. A to je to, na čom mi najviac záleží,“ vysvetlil 27-ročný Berger na adresu prísnych hygienických opatrení a neobvyklých okolností pri dramatickej koncovke na turnaji Charles Schwab Challenge.

Berger sa do čela turnaja, na ktorom sa predstavila v podstate kompletná svetová špička s výnimkou hviezdneho Tigra Woodsa, dotiahol v nedeľňajšej záverečnej runde. Štvrtý deň zvládol na 66 úderov a vynútil si rozstrel. V tom Morikawa pokazil hneď na prvej jamke pat z dvoch metrov. Xander Schauffele, ktorý po troch kolách viedol, koncovku nezvládol a skončil tretí. V Texase podal 44-ročný Sabbatini (270/-10) konzistentný výkon vo všetkých štyroch kolách s vynikajúcim nedeľňajším finišom (68+68+69+65).

Zaradil sa tak medzi desať mužov, ktorí ani v jednej runde nezahrali horšie ako je par ihriska 70 v Country Colonial Clube. Pre rodáka z juhoafrického Durbanu, ktorý si v závere roku 2018 prevzal v New York City slovenský pas je to najlepší výsledok z deviatich turnajov v roku 2020. Sabbatini zapisoval celkovo 19 berdíkov, 9-krát bogey a 44-krát zahral jamku v pare. Okrem toho si zapísal 53 bodov do FedEx Cupu, kde mu patrí 108. priečka.  Aktuálne 14. miesto z Texasu je pre Sabbatiniho zatiaľ najlepší výsledok v tomto kalendárnom roku.

Celkovo si v roku 2020 zarobil 452.310 USD z toho 322.935 USD na PGA Tour. V minulej vydarenej sezóne zinkasoval manžel Slovenky Martiny Štofaníkovej čiastku 2,382.298 USD aj vďaka šiestim umiestneniam v Top 10 a sympatickému 36. miestu v rebríčku FedEx Cupu. Víťaz ôsmich profesionálnych turnajov vrátane poltucta na PG Tour si v doterajšej kariére zarobil výlučne golfom čiastku 34,066.323 USD.

Konečné výsledky turnaja Charles Schwab Challenge 2020 nájdete tu:

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv