Neprehliadnite

US Open: Bez kvalifikácie takmer po 100 rokoch, ohrozený „Lefty“

 

Pred golfovým US Open sa v tejto sezóne po prvý raz od roku 1924 nebude hrať kvalifikácia. Americká golfová asociácia USGA, ktorá turnaj organizuje, zrušila kvalifikáciu kvôli komplikáciám spôsobenými pandémiou koronavírusu. Major turnaj naplánovaný na ihrisku Winged Foot v Mamaronecku už predtým presunuli z júnového termínu na 17. až 20. septembra.

 

Kvalifikácia, ktorú zaviedli kvôli veľkému záujmu o účasť po druhej svetovej vojne, je pritom jedným z charakteristických znakov US Open. Organizátori turnaja vo februári spustili marketingovú akciu s názvom „From Many, One“ (Z mnohých jediný), ktorá mala ukázať, že o účasť na turnaji už tradične bojuje viac než 9000 ľudí, z ktorých nakoniec vzíde jeden víťaz. Doteraz posledným šampiónom, ktorý absolvoval kvalifikáciu na 36 kôl, bol v roku 2009 Lucas Glover.

 

Zrušenie kvalifikačného pavúka môže pripravť o účasť bývalú svetovú jednotku Phila Mickelsona. Štyridsaťdeväťročný Američan „Lefty, ktorý bol na US Open šesťkrát druhý a ako jediný z majorov ho nikdy nevyhral, vo februári uviedol, že nebude USGA žiadať o výnimku a skúsi sa do Winged Foot dostať buď z iných turnajov, alebo z kvalifikácie. Kvôli obmedzeniam spôsobeným šírením koronavírusu Covid-19 sa nebude hrať ani kvalifikácia ženského US Open, ktorého preložili na december.

 

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv