Neprehliadnite

TaylorMade: SIM nemusí byť len SIM-ka

 

Pokojne tak môžete označiť a set kovových driev. Presne ako v TaylorMade, kde tak pomenovali palice už od pohľadu nekonvenčné, ktorých dynamický tvar ženie rýchlosť aj toleranciu do vyššej hladiny. A ako k tomu označeniu došli? Vcelku jednoducho. Zo spojenia slov Shape In Motion, teda tvar v pohybe. Drajvre aj fervejové drevá SIM zahŕňajú tri varianty (SIM, SIM Max a SIM Max D), hybridy zastupuje SIM Max.

TM SIM Driver

Asymetrický spodok a zdokonalený generátor zotrvačnosti položili základ výkonnejšej palice. Ďalšia inovácia tvaru podporila toleranciu, k ďalším kladom sa radí lepšia aerodynamika a vyššia rýchlosť palice. Drajvre charakterizuje vyššia koruna a spodok riešený tak, že redukuje odpor vzduchu, ktorý tak pri švihu drajver lepšie obteká. Ťažisko usadili nižšie a dozadu pomocou oceľových závaží, takže palica ponúka optimálny uhol odpalu.

TaylorMade už tradične pracuje so špičkovým materiálom. Už pred 15 rokmi začali využívať karbónový kompozit, ktorý umožňuje optimálne rozloženie hmotnosti. V prípade palíc SIM karbón nájdeme na korune aj na spodku. Novinkou pre tento rok je ultraľahký karbón s prídavkom chrómu na korune (kriedová biela horná línia). Z minulosti využili tiež osvedčený rýchlostný líc (Twist Face), ktorý zohráva pozitívnu rolu v prípade menej presných zásahov. K vyľadeniu trajektórie slúži posuvné závažie, v závislosti na jeho polohe je možné meniť dráhu v rozsahu +/- 20 metrov (draw/fade), mechanizmus Loft Sleeve umožňuje nastavenie loftu (+/-2°) a uhlu líca (0–4° otvorená, zatvorená). Verzia SIM je najmenšia zo všetkých troch modelov a vyhovie hráčom volajúcim po nastavení a kontrole, SIM Max je drajver vhodný pre hráčov vyžadujúci toleranciu, SIM Max D pomôže golfistom, ktorých trápi „šlajs“.

Fervejové drevá

K slovu sa znovu dostal ikonický V Steel design, ktorý spolu s vylepšeným tvarom prispieva k lepšej interakcii s povrchom a uľahčuje odohranie loptičky aj z obtiažnych polôh. Zaoblenejšia predná hrana zlepšuje počiatočný kontakt s povrchom, konštrukcia spodku (V Steel) pracuje so zdvihnutou oblasťou paty a špičky od zeme, čo podporuje všestrannosť palice. Zmiernenie trenia pri impakte vedie ku zvýšeniu rýchlosti palice aj loptičky.

Už vlani výrobca pri fervejových drevách pracoval so špeciálne tvarovanou lícnou časťou  (Twist Face) a pokračuje v tom aj  v prípade aktuálnych modelov. Maximálny prínos prináša v situácii, keď hráč loptičku odohrá vyššie pri špičke a nižšie pri päte. Z ďalších v minulosti osvedčených technológií zakomponovali rýchlostnú kapsu (Speed Pocket), ktorá zvyšuje rýchlosť naprieč úderovou plochou a prináša viac tolerancie v prípade, že loptičku trafí spodnou časťou. Vložka v kapse tiež eliminuje odpor pri kontakte s povrchom.

V ponuke nájdete tri spomínané modely. Najmenší SIM (180 cm3) s titanovou hlavou, ktorý kombinuje revolučný nový líc z titánu (ZATECH) a odľahčený karbón. Strategicky rozmiestnená hmota extrémne znižuje ťažisko a dovoľuje zvýšiť rýchlosť loptičky, zároveň vylepšili toleranciu. Fervejové drevá sľubujú dostatočnú dĺžku a možnosť upraviť si trajektóriu podľa vlastných požiadaviek. SIM Max má väčší objem (185 cm3) a odolné aj pevné oceľové líce (C300). Ide o všestranné palice s vyšším uhlom odpalu, ľahko ovládateľné a s dostatočnou dĺžkou. SIM Max sú najväčšie (190 cm3) a siahnu po nich hráči, ktorí uprednostňujú toleranciu.

TM SIM Hybridy/Rescue

Palice, ktoré slúžia ako alternatíva pre dlhé železá, predstavujú veľmi všestranných pomocníkov. Sú vhodné pre hru v akýchkoľvek podmienkach. Aj preto po prvý raz v histórii využili technológiu V Steel. Hybridy sú riešené tak, aby sa zmiernilo trenie a uľahčil kontakt s povrchom. Za tým účelom upravili prednú hranu. Zaoblená špička a nastaviteľnosť uhla líce dovoľujú zvoliť taký tvar, ktorý pri založení naplní hráča sebadôverou. Oceľový líc, totožný ako v prípade fevejových driev, prispieva k vyššej rýchlosti loptičky, vyniká odolnosťou, pričom technológie Twist Face a Speed Pocket zlepšujú výkon a palice vďaka tomu viac promujú.

-jj- , www.taylormadegolf.eu

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv