Neprehliadnite

R&A pomáha golfu, prerozdelí 7 miliónov libier

 

Vedenie riadiacej golfovej organizácie The Royal and Ancient zverejnilo záchranný finančný balík na pomoc golfu, ktorý zasiahla kríza pre pandémiu koronavírusu Covid-19. Celkovo ide o čiastku 7 miliónov libier (7,770.000 eur).

Špeciálny dotačný balíček mieri predovšetkým k národným golfovým asociáciám vo Veľkej Británii a Írsku. Čerpať z neho však budú môcť aj ďalšie pridružené subjekty, ktoré koronavírusová kríza zasiahla a ešte zasiahne. Zatiaľ, čo napríklad v Anglicku už sa môže s istými obmedzeniami hrať, v Škótsku sa na toto rozhodnutie stále čaká. Ihrisko a kluby tak počítajú straty, ktoré počas sezóny ešte viac prehĺbi masívnu krízu cestovného ruchu.

„Pandémia má bezprecedentný dopad na golf a množstvo klubov čelí ťažké finančnej situácii bez toho, aby to bola ich vlastná vina,“ uviedol Martin Slumbers, výkonný šéf R&A. Podle neho je golf základnou súčasťou nielen britskej spoločnosti, aj preto pôjde časť finančnej pomoci na aktivity, ktoré pomôžu golfu ako celku. „Golf je naše DNA a my chceme vidieť, že sa nášmu športu darí od najnižších poschodí po profesionálne okruhy Máme zodpovednosť za to, čo robíme a v tejto kríze musíme pomáhať,“ dodal Slumbers s tým, že momentálne sa pracuje na tom, aby boli finančné prostriedky rozdelené spravodlivo a smerovali tam, kam majú.

-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv