Neprehliadnite

Presidents Cup: Medzinárodný tím má najmladšieho kapitána v histórii

 

Novým kapitánom Medzinárodného tímu pre Prezidentský pohár sa stal Trevor Immelman, ktorý na tomto poste nahradil Ernieho Elsa. Juhoafričan Immelman tak bude historicky najmladším lodivodom výberu sveta bez Európy.

Immelman bude mať na budúci rok ešte len 41 rokov, čo je v golfe vek, keď sú hráči ešte často súťažne aktívni. Víťaz US Masters z roku 2008 už ale má svoje najlepšie roky kariéry za sebou. Stále sa síce v posledných rokoch držal na European Tour, ale už to býva na hrane. Vlani sa mu to ale už nepodarilo, keď skončil v poradí Race to Dubai až na 190. mieste a nezískal žiadnu kartu.

Rodák z Kapského Mesta pritom nikdy nebol veľkým šampiónom, keď  na PGA Tour získal len dva a na European Tour štyri tituly. V oboch prípadoch bol jeho posledným triumfom úspech v Auguste pred dvanástimi sezónami, pričom ešte raz oslavoval na Korn Ferry Tour a päťkrát na Sunshine Tour.

So svojim krajanom Rorym Sabbatinim, ktorý už ale dnes reprezentuje Slovensko, ovládol vo farbách JAR v roku 2003 World Cup. Na Prezidentskom pohári sa ako hráč zúčastnil dvakrát v rokoch 2005 a 2007. „Presidents Cup a PGA Tour sú dôležitou súčasťou mojej kariéry. Viesť preto Medzinárodný tím bude jedným z vrcholov mojej kariéry a niečo, na čo sa nemôžem dočkať,“ odkázal po svojom uvedení do funkcie africký golfista.

Immelman sa so svojim výberom sveta pokúsi na budúci rok na pôde súpera v Quail Hollow zlomiť nepriaznivú bilanciu, keď v Presidents Cupe z doterajších trinástich duelov jedenásťkrát vyhrali Spojené štáty. Naposledy vlani v austrálskom Melbourne, kde otočilo USA nepriaznivé skóre až v záverečných singloch. Raz sa z triumfu tešil Medzinárodný tím a jeden duel skončil remízou.

 

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv