Neprehliadnite

Covid-19: Exhibícia v Juno Beach vyniesla 5 miliónov USD

 

Svetová jednotka Rory McIlroy s bývalým prvým golfistom profesionálneho rebríčka Dustinom Johnsonom vyhrali exhibičnú súťaž dvojíc na Floride, ktorá vyniesla viac než päť miliónov dolárov na boj s chorobou Covid-19.

Vďaka miniturnaju v klube Seminole v Juno Beach hranom za prísnych hygienických podmienok mohli priaznivci sledovať živý golf v televízii po viac ako dvojmesačnej pauze. McIlroy sa s DJ-om stretli s dvojicou Matthew Wolff, Rickie Folwler vo formáte skins, v ktorom hráči dostávajú prize money za vyhrané jednotlivé jamky a tiež za zvládnutie jamiek pod par. Vedľa samotných golfistov prispievali v priebehu turnaja aj sponzori. „Som hrdý, že som sa mohol zúčastniť na akcii, ktorá pobavila v nedeľu odpoludnia ľudí doma a zarobila peniaze pre tých, ktorí to potrebujú,“ uviedol McIlroy, štvornásobný víťaz turnajov kategórie major zo Severného Írska.  Turnaj na Floride sa hral bez divákov a s menej než 50 ľudmi na ihrisku.

Hráči si museli sami nosiť vaky na mieste bol len základný televízny štáb. Aj preto akcia trvala viac než štyri hodiny, pretože golfisti museli často čakať, než sa šesť kamier presunie na správne pozície. Vlajku, ktorá označuje jamku, mal po celou dobu na starosti len viceprezident US PGA Tour Mark Russell. „Bol to nádherný deň. Fajn, že sme sa mohli vrátiť na ihrisko a zažiť pocit normálnosti,“ poznamenal McIlroy Živý prenos z golfu sa naposledy v televízii vysielal 12. marca z prvého kola turnaja Players Championship, ktorý predčasne ukončili organizátori druhý deň po štarte. Súťažný kolotoč sa opäť roztočí 11. júna na turnaji v texaskom Fort Worthe, ale samozrejme bez divákov.

 

-jj-

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv