Neprehliadnite

Parker Open: Čejka si privyrába aj v časoch koronvírusu

 

„Keď neprší, nech aspoň kvapká.“ Český golfista v nemeckých farbách Alex Čejka je jeden z mála golfistov, ktorý má dôvod na oslavy aj v časoch koronavírusu Covid-19. Postavou nevýrazný borec tentoraz triumfoval na turnaji Parker Open

Čejka si tak na svoj účet si pripísal 7000 amerických dolárov. Pritom len v polovici apríla ovládol turnaj Outlaw Tour v Arrowhead Country Clube, kde zinkasoval 5000 USD. Tentoraz nenašiel premožiteľa na ihrisku Emerald Canyon Golf, aj keď ešte šesť jamiek pred koncom to tak ružovo rozhodne nevyzeralo. Rodák z Mariánskych Lázniach, v tom momente totiž strácal na prvé miesto šesť úderov!

 

Stačili ale štyri jamky, a dotiahol sa na skóre -14 dovtedajšieho lídra Eda Olsona. Ako kľúčové sa ukázalo najskôr eso na trojparovej štrnástke dlhej 179 metrov a potom ďalší eagle na päťparovej šestnástke. O svojom triumfu potom Čejka rozhodol hneď na prvej jamke dodatočného play-off. Trojkolový turnaj nepatrí do žiadnej z lokálnych sérií. Stojí za ním riaditeľ miestneho ihriska Steve Benton, ktorý ho po prvý raz usporiadal pred 24 rokmi, keď sa na ňom zúčastnilo13 profesionálov.

 

Tento rok, aj kvôli prerušeniu väčšiny globálnych sérií spôsobenom pandémiou koronavírusu Covid-19, mal na štarte 78 hráčov. Čejka, ktorý je šampión US PGA Tour a štvornásobný víťaz z European Tour pritom býva len 90 minút cesty od Emerald Canyon Golf Course, a tak sa rozhodol turnaj vyskúšať, pričom ho na mieste podporovala aj značná časť rodiny.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv