Neprehliadnite

„Golfový kanárik“ Sanders skonal vo veku 86 rokov

 

Bývalý americký golfista Doug Sanders, ktorý sa okrem víťazných ťažení smutne preslávil aj štyrmi tesnými prehrami na major turnajoch, zomrel vo veku 86 rokov.

Víťaz 20 turnajov US PGA Tour a milovník farebnej módy skonal v nedeľu v Houstone, podľa bývalej manželky Scotty z prirodzených príčin. Prvú trofej na okruhu US PGA Tour Sanders vybojoval v roku 1956 ešte ako amatér. Najlepšiu sezónu prežil o päť rokov neskôr, keď do osobnej zbierky pridal päť titulov a vo finančnom rebríčku skončil tretí.

Azda najviac uviazlo v pamäti golfových priaznivcov Sandersove zlyhanie na major turnaji British Open v roku 1970, keď mu na ikonickom ihrisku v škótskom St. Andrews stačilo zahrať poslednú jamku v pare. Šancu ale nedokázal využiť, krátky pat pokazil a legendárnemu Jackovi Nicklausovi nakoniec podľahol nasledujúci deň v rozstrele.

„Nemyslím, že by som dokázal nájsť prídavné mená, ktoré by opísali, ako som sa cítil, keď som pokazil tu krátku ranu,“ povedal vtedy Sanders po play off. „Ale taký je golf, to je na ňom to fascinujúce,“ dodal. O jeden úder prehral aj British Open 1966 v Muirfielde, US Open 1961 na Oakland Hills a US PGA Championship 1959 v Minneapolis. Sanders, ktorý si vďaka pestrému oblečeniu vyslúžil prezývku „Páv ferevejov“, bol tiež členom amerického víťazného družstva v Ryder Cupe v roku 1967.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv