Neprehliadnite

Aj slovenskí golfisti už poznajú svoje šťastné dni

 

Postupné uvoľňovanie opatrení v niektorých krajinách v boji s celosvetovou pandémiou koronavírusu COVID-19 v pondelok potešilo aj slovenských golfistov. Pre tých sa úž v stredu konečne otvoria golfové ihriská v rámci otvorenia vonkajších športovísk.

Presne dva týždne potom, čo česká vláda rozhodla o otvorení outdoorových športovísk, sa k podobnému kroku odhodlala v rámci 1. fázy uvoľnenia opatrení tiež aj tá slovenská. Jej rozhodnutie by potom malo vonkajšie športoviská verejne sprístupniť v stredu 22. apríla. „Že by bola streda 22. 4. 2020 Dňom D? Svetlom na konci tunelu? Vyžehlite rúška, skontrolujte po zime vyčistené palice, pofúkajte s láskou loptičky a dýchajte – prvý jarný odpal sa možná podarí,“ uviedla Slovenská golfová asociácia (SKGA) v bezprostrednej reakcii na Facebook.

Asi o tri hodiny neskôr potom ku slovenským golfistom prehovoril na rovnakej platforme prezident SKGA Tomáš Stoklasa: „Bezpochyby máme radosť z noviniek, na ktoré sme všetci čakali.  Ďakujeme všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k rozhodnutiu o otvorení vonkajších športovísk. Momentálne ešte nepoznáme konkrétnu formuláciu opatrenia Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) Slovenské republiky, e ktorom budú stanovené niektoré dočasné a konkrétne podmienky pre športové aktivity pre kluby a hráčov.

SKGA má, rovnako ako pred dvoma týždňami Česká golfová federácia, pripravenú smernicu, ktorú dokončí a schváli okamžite po zverejnení konkrétnych opatrení zo strany vlády a ÚVZ. „Cieľom je, aby kluby a hráči poznali jasné pravidlá dočasného režimu pre športové zariadenia od prvej minúty Dňa D. Dodržovanie týchto pravidiel bude SKGA striktne vyžadovať, pretože ochrana zdravia nás všetkých a dobrá povesť golfu sú pre nás najvyššie hodnoty,“ dodal Stoklasa.

 

-jj- skga

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv