Neprehliadnite

Ryder Cup: Westwood sa účasti nebráni, voľnú kartu však nechce

 

Skúsený Lee Westwood zaznamenal ideálny vstup do súťažnej sezóny, keď ovládol hneď prvý turnaj – Abu Dhabi HSBC Championship. Štyridsaťšesťročný Angličan v zime príliš netlačil na pílu, palice nechal odpočívať a spoliehal sa na to, že bude hladný po golfe. A to sa aj naplnilo…

Westwood v nedeľu v silnej konkurencii vyhral a zrazu sa rieši jeho možná účasť na tohtoročnom Ryder Cupe. „Nebudem vám klamať, golf som pred cestou sem príliš nehral. Nevedel som, čo od toho čakať,“ prezradil Westwood v sobotu potom, čo sa dostal do vedenia. Priznal, že posledné dva mesiace strávil hlavne na dovolenke. V poslednom dejstve však svoju pozíciu lídra uhájil a zaznamenal svoj 25. titul na European Tour.

Lenže je to po 14 mesiacoch opäť turnaj lukratívnej Rolex série, na ktorom Angličan triumfoval po svojom predchádzajúcom triumfe na Nedbank Golf Challenge v JAR v novembri 2017. Do tej doby čakala bývalá svetová jednotka na víťazstvo štyri roky a osem mesiacov. Westy si polepšil aj vo svetovom rebríčku, keď zo 63. miesta poskočil na 29. priečku, takže sa môže tešiť aj na US Open, pričom na tri zostávajúce majory už kvalifikovaný bol.

Navyše, ako hráč z Top 50 bude mať aj právo štartu na turnajoch WGC. A prirodzene, čerešničkou na torte by bola účasť na spomínanom Ryder Cupe v súboji Európy proti USA. Na prestížnom súboji štartoval už desaťkrát, prvýkrát v roku 1997 a naposledy zatiaľ predvlani. !Pokiaľ na to budem mať, rád by som si zahral ďalší Ryder Cup. Nechcel bych byť kapitánskou voľbou, ale pokiaľ sa sám kvalifikujem, rozhodne by som ral,“ uviedol realisticky Westwood.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv