Neprehliadnite

Golfistami roka Bolčíková a Mach

 

Slovenská golfová asociácia odovzdala ceny najúspešnejším hráčom golfu za sezónu 2019. V trnavskom hoteli Holiday Inn dominovali najmä Anika Bolčíková a Pavol Mach, ktorí si sošky vybojovali hneď v dvoch kategóriách.

Bolčíková patrí medzi reprezentantky, ktoré sa dlhodobo zdržujú v zahraničí, Ocenenie Hráčky roka získala najmä vďaka výkonom na turnajoch Czech International Championship (4. miesto) a v susednom Česku ovládla majstrovstvá na jamky. Okrem toho na European Ladies Championship skončila na 81. mieste. Hráčka rodinného Golfového klubu Agama do rebríčku započítala výborné umiestnenia aj z americkej univerzitnej ligy, kde hráva za tím Old Dominion University. Cenu si prevzala tiež v kategórii junioriek do 21 rokov.

Hráčom roka sa zaslúžene stal Mach. Ten si do osobnej bilancie významné body zo slovenskej epizódy medzinárodného turnaja Faldo Series, kde výhrou získal tiež vstupenku na svetové Grand Final. Na súťaži obsadil v silnej konkurencii svetových hráčov v Spojených arabských emirátoch ôsmu priečku. Na European Team Championship mu patrila deviata pozícia a v Nemecku na najvýznamnejšom juniorskom podujatí German Boys Open obsadil ôsme miesto. Hráč Alpinky Košice navyše bodoval aj na slovenských turnajoch, kde mu prvenstvo patrilo na majstrovstvách SR klubových družstiev a Slovak Amateur Match Play Championship. Jamkový majster sa dlhodobo umiestňuje na vrchole slovenského amatérskeho rebríčka a ocenenie celkového víťaza už získal po tretíkrát. Druhou víťaznou kategóriou sa preňho stali juniori do 18 rokov.

Medzi ocenenými nechýbal ani profesionál Rory Sabbatini, ktorý pod slovenskou vlajkou vybojoval prvú výhru na US PGA Tour v histórii slovenského golfu, na turnaji QBE Shootout (spolu s Kevinom Twayom). Naopak niekoľkonásobnými víťazmi sú Laura Póšová, Tobias Munk, Antónia Zacharovská, Matúš Kudláč, Ema Dobiašová, Igor Taraba, Vladimír Mitro a Zuzana Bieliková. Tá sa medzi špičkou slovenského golfu nachádza už dlhé roky, a to navzdory jej pracovnej vyťaženosti. Na Slovensku svoje kvality opäť potvrdila na Majstrovstvách SR v kategórii Mid-Am, keď sa stala už trojnásobnou držiteľkou titulu a vody rozmútila aj na MSR klubov, kde výrazne prispela k víťazstvu svojho tímu Penati Golf Resort. Na historicky prvých Majstrovstvách Európy Mid-Age obsadila 14.miesto.

Výsledky ankety Hráč roka 2019 podľa SKGA:
Kategória do 12 rokov: Tomáš Šmiček / Laura Póšová
Kategória do 14 rokov: Tobias Munk / Vivien Vranková
Kategória do 16 rokov: Matúš Kudláč  / Antónia Zacharovská
Kategória do 18 rokov: Pavol Mach / Ema Dobiašová
Kategória do 21 rokov: Branislav Lučanský / Anika Bolčíková
Kategória Mid-Am (od 30 rokov): Robert Baumgartner / Zuzana Bieliková
Kategória Senior roka: Igor Taraba / Dorota Zlochová
Výkon roka: Vladimír Mitro (za vysoký počet odohratých turnajových kôl)
Profesionál roka: Rory Sabbatini

-jj-, zdroj a foto., SKGA

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv