Neprehliadnite

Sony Open: Víťazný Smith myslel na obete požiarov, skvelý Sabbatini dva údery od Top 10

 

Austrálsky golfista Cameron Smith vyhral po dodatočnom rozstrele turnaj Sony Open. Rodák z Brisbane z víťaznej prémie 1,19 milióna USD obratom venoval minimálne 10.500 USD na pomoc ľuďom postihnutým ničivými požiarmi v Austrálii. Slovenský reprezentant Rory Sabbatini obsadil na Havaji 21. priečku.

Dvadsaťšesťročný šampión od protinožcov už pred začiatkom turnaja na Havajských ostrovoch  podobne ako aj ďalší jeho krajania prisľúbil, že venuje 500 USD za každý berdík a 1000 dolárov za ígl, ktoré v Honolulu zahrá. Na ihrisku vo Waialae Country Clube nakoniec zapísal 21 birdie, to posledné na 18. jamke, ktorým si vynútil play-off. V záverečnom
štvrtom dejstve Smith zlikvidoval vynikajúcu stíhaciu jazdu manko troch úderov.

Američan Brendan Steele, ktorý do finálového dňa vstupoval ako líder a útočil na štvrtý titul z okruhu US PGA, naopak kopil chyby a nakoniec Austrálčanovi podľahol na prvej dodatočnej jamke. Smith sa tak dočkal druhého titulu po viac než dva pol roku, v máji 2017 oslavoval spolu so Švédom Jonasom Blixtom na turnaji dvojíc Zurich Classic v New Orleanse.

Sľubne mal opäť turnaj na najprestížnejšej sérii rozbehnutý aj Sabbatini, ktorý v závere minulého roka vybojoval pre slovenský golf historický titul na ívente QBE Shootout na Floride. Tento raz na Havaji sa ani v jednom kole nedostal do plusových čísiel (68+67+70+70) a s konečným skóre 275/-5 zaostal o dva údery sa delenou deviatou priečkou.

Rodák z juhoafrického Durbanu, ktorý získal naše občianstvo v závere roka 2018 v New York City, počas turnaja zapisoval celkovo 13 berdíkov, 10 bogey, jeden ígl a 48 parov.  Manžel Slovenky Martiny Štofaníkovej bol po prvom kole delený šiesty, po druhom dokonca jedinú ránu strácal na prvú priečku. Škoda horšieho víkend, keď sa nedokázal dostať pod par ihriska. Napriek tomu za 21. miesto zinkasoval  64.350 amerických dolárov.

 

Konečné výsledky turnaja Sony Open 2020 nájdete tu:

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv