Neprehliadnite

Sony Open: Sabbatini si na Havaji pohoršil, Steele už vedie o tri rany

 

Rorymu Sabbatinimu sa v sobotu vzdialila možnosť vyhrať pre Slovensko ďalší turnaj na US PGA Tour, navyše s prívlastkom oficiálny. Čelo poradia mu totiž po treťom dejstve utieklo o sedem úderov potom, čo v polovici turnaja Sony Open na Havaji strácal na lídrov jedinú ranu. Stále však živí šancu na pozoruhodný úspech.

Sabbatini po boku Kewina Twaye vyhral v decembri QBE Shootout, avšak tento ívent figuruje v kalendári ako neoficiálny turnaj US PGA Tour. V praxi to znamená, že za prvenstvo nedostanú víťazi hraciu kartu na ďalší ročník ani body do FedEx Cupu ani žiadne ďalšie hráčske privilégia. Vo Waialae Coutry Clube sa tak naturalizovaný Juhoafričan usiloval o zisk svojho deviateho titulu US PGA Tour.

Manžel Slovenky Martiny Štofaníkovej, ktorý si prevzal naše občianstvo v závere roka 2018 však zahral v sobotu v Honolulu kolo v pare za 70 úderov, zatiaľ čo líder Brendan Steele zapísoval 64/-6. Američan tak vedie už o tri údery so skóre -12, Sabbatini, ktorý má ambície reprezentovať slovenský golf na tohoročnom olympijskom turnaji v Tokiu,  je so skóre -5 na delenom 11. mieste ranu od Top 10 a tri údery od Top 3.

Štyridsaťtriročný rodák z Durbanu zahral v tretej runde tri bogey a tri birdie. Skóroval opäť na poslednej jamke, keď z záverov svojich kôl vyťažil už štyri rany pod zo svojho skóre mínus päť. V prvom dejstve to bol berdík na 18-tke, v druhom ígl na deviatke a v treťom opäť birdie na 18. jamke. Za svojim štvrtým triumfom na US PGA Tour vykročil Steele, ktorý nevyhral od podujatia Safeway Open 2017.

 

-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv