Neprehliadnite

Smrť Kobeho Bryanta šokovala z golfistov nielen Tigra Woodsa

 

 

Tragická a nezmyselná smrť basketbalovej legendy Kobeho Bryanta spôsobila šok aj v tábore profesionálnych golfistov. Niektorí z nich vrátane Tigra Woodsa boli jeho osobnými priateľmi, takže správa o havárii súkromného vrtuľníka, pri ktorej zahynula aj 13-ročná dcéra päťnásobného šampióna NBA s ďalšími siedmim ľuďmi, ich doslova zaskočila.

Po zverejnení čiernej novinky začali zapĺňať čierne kondolencie aj sociálne siete členov basketbalovej komunity. Bryant strávil celú svoju dvadsaťročnú kariéru v drese Los Angeles Lakers, kde ju tiež pred štyrmi sezónami ukončil. Pochmúrna atmosféra sa zo západného pobrežia USA okamžite odzrkadlila aj do nálady golfistov vo finálovom kole turnaja Farmers Insurance Open v Torrey Pines. Woods sa smutnú novinku dozvedel hneď po dohraní, keď mu ju povedal kedík Joe LaCava.

Nevedel som to, dokiaľ mi to Joe nepovedal cestou 18 gríne. Skutočne som nechápal, prečo ľudia volali ‚Urob to pre Mambu‘. Teraz už to viem,“ prezradil Woods po turnaji pred médiami. „Je to šok pre všetkých. Som neuveriteľne smutný. Je to jeden z najtragickejších dní a skutočnosť je pre mňa taká, že mi to ešte nedochádza, pretože som sa to dozvedel pred piatimi minútami.“

Bryanta prezývali „čierna mamba“ a spoločne s Woodsom patril medzi globálne športové ikony. „Nikdy nezabudnem na ten oheň, bol taký zapálený pre hru. Vždy túžil vyhrávať. Ukazoval to každý zápas ako v obrane, tak aj v útoku. Nie je mnoho ľudí, možno dvaja alebo traja, ktorí by sa s ním mohli v celej histórii NBA porovnávať,“ argumentoval Woods.

Smútočná nálada doľahla aj na ďalších hviezdnych zámorských golfistov. „Je to tak devastujúce. Neexistujú slová, ktoré by popísali tu stratu a smútok, ktorý cítime. Je nám to nesmierne ľúto,“ zmienil Phil Mickelson zármutok nad smrťou Bryanta. „Som v šoku a moje srdce je zlomené. Modlím sa a myslím na rodinu Bryantových. Svet športu prišiel o legendu. Neviem na to nájsť správne slová,“ napísal Dustin Johnson, ktorého manželka Paulina je dcérou hokejovej legendy Wayna Gretzkého.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv