Neprehliadnite

Sabbatini inšpiráciou, aj Česi budú mať svojho naturalizovaného reprezentanta

 

Azda najvydarenejší počin Slovenskej golfovej asociácie (SKGA) od jej vzniku našiel po roku odozvu aj na českej strane. V závere roka 2018 si prevzal slovenského občianstvo profesionálny golfista Rory Sabbatini, teraz najnovšie dostal české iný Juhoafričan – Haydn Porteous. 

Manžel Martiny Štofaníkovej v relatívne krátkom čase urobili slovenskému golfu veľkú reklamu. Vďaka Sabbatinimu viala vôbec po prvý raz v histórii slovenská vlajka na najstaršom turnaji – The Open. Rodák z juhoafrického Durbanu podtrhol svoj vydarený rok triumfom na neoficiálnom turnaji US PGA Tour a v tomto roku by mal reprezentovať Slovensko na olympijskom turnaji v Tokiu.

Turnaj pod piatimi kruhmi je veľkou výzvou aj pre jeho ešte donedávna krajana Porteousa. Ako Juhoafričan by mal cestu na olympijský turnaj ťažko zarúbanú a tak využil okolnosti z osobného života a bude ďalej reprezentovať Českú republiku. Dvojnásobný víťaz European Tour pred štyrmi rokmi stretol na turnaji Czech Masters svoju životnú lásku Danielu Vágnerovú. O rok neskôr si na Albatrosse došiel pre svoj druhý titul na európskom okruhu.

K našim západným bratom sa tak Porteous relatívne často vracia, pričom s Vágnerovou už stihli absolvovať aj utajenú svadbu. Údajne jej dejiskom bol Brno, pretože manželka pochádza z Južnej Moravy. Okamžite po týchto (ne)administratívnych úkonoch prišlo na rad vybavovanie všetkých tých formalít potrebných na získanie českého občianstva.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv