Neprehliadnite

McIlroy odštartuje v Torrey Pines, Koepka na European Tour

 

Prví dvaja hráči svetového rebríčka sa pripravujú na svoje prvé štarty v tomto kalendárnom roku. Brooks Koepka začne už budúci týždeň na turnaji European Tour v Abú Zabí, Rory McIlroy absolvuje premiéru na US PGA Tour v Torrey Pines na konci januára.

Američan Koepka tak paradoxne začne na European Tour, zatiaľčo Severný Ír na zámorskej túre. Koepka sa vracia k súťažnému golfu po takmer troch mesiacoch, keď nemohol hrať kvôli zranenému kolenu. V decembri pre to odriekol svojmu kapitánovi Tigrovi Woodsovi aj pozvánku  na Prezidentský Cup v Austrálii, kde ho napokon vo víťaznom tíme nahradil Rickie Fowler.

Fyzicky disponovaný Koepka nadväzuje na skvelý rok, v ktorom si pripísal dva tituly, vrátane štvrtého triumfu na majore, ktorý prišiel na US PGA Championship. Okrem toho ovládol aj ´ívent WGC-FedEx St. Jude Invitational. Potom čo skončil štvrtý na Tour Championship sa podrobil zákroku v kolene pomocou kmeňových buniek.

Hoci mal Koepka vynútenú absenciu a nehral, udržal sa na poste svetovej jednotky pred dotierajúcim a skvele finišujúcim McIlroyom. Ten do súboja o svetový trón opäť vstúpi 23. januára v Torrey Pines na Farmers Insurance Open. Svetová dvojka sa tak pridá k ďalším hráčom z elitnej Top 50 vrátane Jona Rahma, Xandera Schauffeleho, Justina Roseho či Garyho Woodlanda.

Aj McIlroy nadväzuje na skvelý minulý rok, v ktorom ovládol štyri turnaje vrátane The Players a Tour Championship, kde v auguste po druhý raz v kariére zvíťazil ve FedEx Cupe. Ostrovný borec sa následne stal aj  Hráčom roka na US PGA Tour, keď v hlasovaní kolegov zanechal za sebou na druhom mieste práve Koepku. V novinárskej ankete Hráč roka 2019 si pozície na prvých dvoch miestach vymenili.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv