Neprehliadnite

Jordan Spieth má sa prepadá, nefiguruje už ani v Top 50

 

 

Len málo golfových odborníkov očakávalo, že Jordan Spieth by sa v súčasnosti mohol dostať do hernej krízy. Americký mladík sa po prvý raz od roku 2013 ocitol mimo Top 50 vo svetovom rebríčku a jeho pád sa zatiaľ nezastavil ani v aktuálnom kalendárnom roku.0

Dvadsaťšesť ročný zámorský borec patril ešte pred pár rokmi medzi najväčšie talenty golfového športu, ktorej takmer všetci predpovedal svetlú budúcnosť. Lenže rodák z Texasu skončil na svojom úvodnom turnaji v novej sezóne – Farmers Insurance Open až na konečnom 55. mieste a nedostal žiadne body do rankingu, takže momentálne mu patrí až 51. priečka.

V podobnej situácii, mimo elitnej päťdesiatky, figuruje trojnásobný major víťaz po prvýkrát od íventu Wyndham Championship 2013. Tam ako nováčik US PGA Tour prehral v play-off s krajanom Patrickom Reedom. Šampión jedenástich titulov na najprestížnejšom okruhu strávil na pozícii svetovej jednotky celkovo šesť týždňov. Ešte vlani pritom figuroval Spieth na 20. mieste.

Od US Masters 2018 však skončil na turnajoch len raz v Top 5, a to vlani na US PGA Championship. Tento týždeň štartuje Spieth na Waste Management Phoenix Open a potrebuje zahrať dobrý výsledok, inak mu hrozí, že sa nekvalifikuje na turnaj WGC-Mexico Championship. Posledným turnajom a zároveň posledným majorom, ktorý Spieth ovládol, bolo The Open v Royal Birkdale 2017.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv