Neprehliadnite

Globálne túry pristúpili k okamžitým trestom pre „slimákov“

 

V podstate to bola len otázka času, pretože kritika na adresu pomalých hráčov sa neustále kopila. Aj preto od začiatku roka 2020 pristúpili hlavné golfové mužské okruhy – European Tour a US PGA Tour k konkrétnym opatreniam a postihom pre „golfových slimákov.“

European Tour dva dni pred Abu Dhabi HSBC Championship, jedným z najväčších turnajov sezóny, oznámila, že hráčom udelia okamžitý trest jednej rany, pokiaľ po druhý raz na podujatí  prekročí časový limit na odohranie úderu. Súčasne sa zvýšia pokuty pre hráčov, ktorí sú pravidelne počítaní. Vedenie európske túry pre monitoring jednotlivých flajtov použije nový časovací systém, ktorý vlani testovali na BMW PGA Championship a tiež v Abú Zabí.

Displeje na odpaliskách zároveň flajtom poskytnú informáciu o časovom odstupe za predchádzajúcou skupinou. Zástupcovia US PGA Tour oznámili, že ich zmeny zahŕňajú posun od monitorovania celých flajtov k systému udržania tempa každého hráča. Novú politiku schválila politická rada v minulom roku s cieľom bojovať proti „individuálnym návykom najpomalejších hráčov“. Politika bude pozostávať zo „zoznamu pozorovaných hráčov“ a okamžitej penalizácie tých, ktorých príprava na úder prekročí dvakrát v turnaji 120 sekúnd.

Na zoznam pozorovaných hráčov, ktorý bude neverejný. Dostanú sa naň golfisti, ktorých priemerná doba k odoraniu rany prekročí 45 sekúnd. Dáta o hráčoch bude akumulovať systém ShotLink. Hráči zo zoznamu budú musieť odohrať svoje rany do jednej minúty. Zoznam sa bude aktualizovať každý týždeň. Na zoznam sa dostanú aj tí hráči, ktorí dostali okamžitý trest za dve prekročenia dvojminútového limitu na turnaji. Nová politika začne platiť od aprílového íventu RBC Heritage.

 

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv