Neprehliadnite

Blue Bay LPGA: V Číne zrušili ženský turnaj kvôli koronavírusu

 

Golfistky, ktoré plánovali v marci cestovať do Číny na turnaj Blue Bay LPGA, si môžu urobiť miesto v kalendári. Tento termín totiž prestal byť aktuálny, pretože organizátori a partneri spoločne s vedením LPGA Tour rozhodli podujatie zrušiť kvôli koronavírusu.

Podujatie na ostrove Hainan na juhu Číny sa pravidelne koná od roku 2014. Naposledy sa však uskutočnil v roku 2018 v novembrovom termíne, keď sa jeho víťazkou stala Mexičanka Gaby Lópezová. Potom došlo k presunu turnaje do jarnej časti kalendára LPGA, kedy mal byť Blue Bay LPGA posledným íventom tzv. Asia Swingu po turnajoch v Thajsku a Singapure. To sa však v tejto sezóne nestane.

Vzhľadom k súčasným zdravotným obavám a významným cestovným obmedzeniam zavedeným v dôsledku koronavírusu v Číne sa LPGA spoločne s našimi partnermi v Číne rozhodla zrušiť turnaj LPGA Blue Bay 2020, ktorý sa mal uskutočniť 5. – 8. marca na Hainan Island,“ uviedla LPGA vo svojom vyhlásení: „Kedykoľvek zrušíte akciu, je to zložité rozhodnutie. Vážime si toho, ako tvrdo náš titulárny partner Blue Bay, ďalej IMG, China LPGA a China Golf Association pracovali na organizovaní tejto úžasnej udalosti.“

Zdravie a bezpečnosť našich hráčok, fanúšikov a všetkých, ktorí na akcii pracujú, je vždy našou najvyššou prioritou. Hoci sme sklamaní, že sa turnaj v tejto sezóne neuskutoční, tešíme sa na návrat do Blue Bay v roku 2021 a na mnohých ďalších sezónach,“ uvádza ďalej vo vyhlásení. Po turnaji HSBC Women’s World Championship v Singapure na prelome mesiacov február a marec tak bude neplánovaná pauza. LPGA sa znovu rozbehne íventom Founders Cup v Arizone (19. – 22. marca).

Koronavírus, ktorý sa prejavuje ako chrípka a môže prejsť do zápalu pľúc, usmrtil len v Číne už viac než 219 ľudí. Už takmer 10.000 ľudí sa ním nakazilo po celom svete. Okrem golfového turnaja LPGA doteraz organizátori už zrušili aj halové majstrovstvá sveta v atletike alebo Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní. Na neurčito odložili aj štart čínskej futbalovej ligy a zrušené boli aj niektoré stretnutia talianskej Serie A.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv