Neprehliadnite

Saudi International: Woods milióny odmietol, kritizovaný Mickelson kývol na ponuku

 

 

Hviezdny golfista Tiger Woods odmietol účasť na kontroverznom turnaji Saudi International a nedostane tak lukratívne štartované vo výške 3 milióny dolárov. Naopak, miliónovú ponuku zo Saudskej Arábie akceptoval Phil Mickelson, ktorý si však za to zlízol tučnú kritiku.

Vedenie European Tour zaradilo do svojho kalendára turnaj v Saudskej Arábii napriek tomu, že v krajine nie sú rešpektované ľudské práva. Výčitky na adresu európskej túry sa ešte zvýraznili o vlaňajšej brutálnej vražde novinára Džamála Chášukdžího na saudskoarabskom konzuláte v Istanbule.

Nie som politik, ale profesionálny golfista,“ reagoval na kritiku napríklad olympijský vítaz Justin Rose z Anglicka, ktorý inak pravidelne dáva značné čiastky na charitu. Okrem neho prilákali štedrí organizátori svetovú jednotku Brooksa Koepku, víťaza US Masters Shanea Lowryho, jeho predchodcu Henrika Stensona, Tonyho Finaua či víťaza prvého ročníka Dustina Johnsona.

Politické dôvody svojho rozhodnutia však odmietol aj Woods. „Proste sa mi tam nechce ísť. Je to ďaleko,“ poznamenala zámorská hviezda. Mimochodom, v roku 2017 prišiel Woods s veľkou pompou na turnaj European Tour do Dubaja, ale zranený odohral len jedno kolo s priemerným výsledkom. Vtedajšie problémy vzápätí vyústili v niekoľkomesačnú zdravotnú pauzu.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv