Neprehliadnite

Ryder Cup: Harrington navrhuje za dejisko neutrálne ihrisko

 

Podľa golfových odborníkov vrátane legendárnych hráčov sa z prestížneho Ryder Cupu stáva evidentná výhoda domáceho tímu. Európanom vyhovujú technickejšie podmienky, tím USA preferuje pravý opak so širokými fervejmi. Kapitán európskeho výberu Pádraig Harrington preto navrhuje neutrálne ihrisko.

Írsky líder tímu zo starého kontinentu preto vyvíja diplomatické kroky na to, aby na budúci rok vo  Whistlings Straits mali Američania, čo najmenšiu výhodu. Harrington robil v roku 2016 asistenta v Hazeltine a bol pri tom, keď sa zámorskí reprezentanti radovali z domáceho triumfu na ihrisku so širokými fervejmi, nízkymi rafmi, a jednoduchými pin
pozíciami. Harrington vie o čom hovorí, napokon súčasťou tímu bol opäť aj o dva roky neskôr, keď sa naopak na omnoho prísnejšom a technicky náročnejšom ihrisku Le Golf National neďaleko Paríža radovala z výhry Európa.

Vzhľadom k tomu, že domáce družstvo môže hovoriť do nastavenia ihriska,  znamená to, že nastavenie Whistlings Straits bude pod dohľadom domáceho kapitána Steva Strickera.
Harrington však na nedávnom stretnutí s médiami rok pred najbližším súbojom navrhol, aby bolo rydercupové dejiskom nastavené bližšie k neutrálnemu prístupu. Keď nie o rok, tak aspoň v budúcich ročníkoch. „Myslím, že tu existuje podstatný rozdiel medzi domácimi a vonkajšími ihriskami. V Európe nastavujeme ihrisko tak, aby vyhovovala čo najviac
našim hráčom,“ poznamenal skúsený Ír.

„Napokon, Spojených štátoch amerických to robia podobne. Aj tam sú ihriská nastavené tak, aby vyhovovali čo najviac ich hráčom,“ popísal súčasnú neférovú situáciu Harrington. Whistlings Straits však už hostilo trikrát major turnaj US PGA Championship a vždy tam vyhral medzinárodný hráč. Harrington verí, že linksový štýl ihriska vo Whisconsine by mohol domácu výhodu Američanov čiastočne zneutralizovať. Ostrieľaný zámorský líder Stricker sa na stretnutí kapitánov s médiami nechcel púšťať príliš do detailov a pripomínať, kde bolo aké nastavenie.

Napriek tomu si poznámku neodpustil, keď si zľahka zarýpal do nastavenia ihriska v Le Golf National, ktoré pomohol pripraviť práve vtedajší európsky kapitán Thomas Bjorn z Dánska. „Dobre vedia, ako radi nastavujeme golfové ihriská, a my vieme, ako to radi robia oni. Rýchlosť grínov na stimpmetra určite nebude osem ako v Paríži. Rafy nebudú tak vysoké ako v Paríži. Ale asi to bude trochu väčšia výzva,“ skonštatoval Stricker a vzápätí diplomaticky dodal, že z Whistling Straits sa úplne jednoduché ihrisko, ktoré by tak jednoznačne vyhovovalo Američanom, ani urobiť nedá.

–jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv