Neprehliadnite

Presidents Cup: Papierový favorit s Medzinárodným tímom naďalej prehráva

 

 

Golfisti Medzinárodného tímu udržali po druhom dni Prezidentského pohára trojbodový náskok. Výber kapitána Ernieho Elsa vedie pred víkendom nad USA 6,5:3,5 a má nádej vybojovať druhý triumf v histórii súťaže.

V dnešných foursomoch, v ktorých každá dvojica hrá s jednou loptičkou a hráči sa striedajú, oba tímy v Melbourne dvakrát vyhrali a jeden duel skončil remízou. V jednom momente to s Američanmi vypadalo bledo, Medzinárodný tím viedol vo všetkých piatich zápasoch, ale nakoniec deň skončil zmierom. Bod Medzinárodného výberu priniesli Adam Scott s Louisom Oosthuizenom a Abraham Ancer s Marcom Leishmaneo.

Za USA znovu uspel hrajúci kapitán Tiger Woods s Justinom Thomasom a vďaka birdie na osemnástke aj Patrick Cantlay a Xander Schauffele. Remízou sa rozišli Gary Woodland, Rickie Fowler s Cameronom Smithom a Im Song-čeom. „Mali sme šancu náskok navýšiť, ale ku koncu dňa sme pár zápasov stratili. Je dobré, že to hráči zažili, poučia sa, takže nabudúce už sa to nebude opakovať,“ povedal Els.

Woods a Thomas zrovnali krok s Hideki Macujamom a An Pjong-honom na trinástej jamke a rozhodli vďaka birdie patu Thomasa na záverečnej osemnástke. „Zažiť to po boku kapitána je parádne. Azda sa nám ešte podarí otočiť celý duel,“ skonštatoval Thomas. Woods si pripísal v Prezidentskom pohári 25. víťazný zápas a vyrovnal rekord Phila Mickelsona, s 12 vyhranými foursomami je v histórii súťaže najlepší.

V hre o celkový triumf je stále ešte dosť bodov. V sobotu sú na programe dopoludnia fourbally, odpoludnia foursomy a v nedeľu duel tradične uzavrie tucet singlov. Americkí golfisti vyhrali Prezidentský pohár sedemkrát v rade a desaťkrát z dvanástich stretnutí. Medzinárodný tím uspel len v roku 1998 práve v Melbourne, jednou sa golfisti rozišli s remízou.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv