Neprehliadnite

Najlepšími českými golfistami za rok 2019 sú Spilková a Matuš

 

Profesionáli Klára Spilková a Stanislav Matuš a amatéri Sára Kousková a Jiří Zuska sa stali najlepšími golfistami uplynulej sezóny v Českej republike. Ceny prevzali v rámci 24. Večera českého golfu, ktorý organizovala Česká golfová federácia so spoločnosťou Relmost a v priamom prenose stanice Golf Channel.

Spilková má za sebou premiérovou sezónu v elitnom americkom seriáli LPGA. Odohrala štrnásť turnajov, päťkrát prešla katom a jej najlepším výsledkom bolo 32. miesto na Havajských ostrovoch. Časť roku ale kvôli zdravotným problémom a chronickej únave vynechala. Uspela ako vlani v kvalifikácii a má istotu, že LPGA Tour bude hrať tiež v budúcom roku. „Prvá sezóna na LPGA mi ukázala, že v hlave nemusia byť limity, že sa to dá. Najviac som si zvykala na nový životný štýl a kvalitu turnajov aj hráčok, ktorá je o dosť vyššia. Bol to zaujímavý rok, dosť som poznala sama seba a som za to vďačná,“ povedal 25-ročná Spilková.

Matuš ako prvý český hráč prešiel katom kvalifikácie European Tour, vďaka čomu si uhral aspoň čiastočný status na najvyšší európsky okruh. Plnú kartu má na nižšiu sériiu Challenge Tour, na ktorej by mal v budúcom roku prevažne pôsobiť. „Vstrebávam to stále, ale nová sezóna sa blíži. Teraz musím niečo natrénovať, zohnať financie, aby som mohol cestovať,“ skonštatoval Matuš, ktorý začne sezónu v januári a vo februári v Juhoafrickej republike na turnaji European Tour a ďalších troch patriacich do Challenge Tour. Kousková je najlepšou amatérkou po druhý raz v rade, premiérovo získal cenu Zuska, ktorí si prevzali ocenenia rovnako na vyhlásení v pražskom Slovanskom dome.

Bola to celkovo dobrá sezóna. Až skončím s univerzitou, určite plánujem ísť k profíkom,“ prezradil Zuska, ktorý na tohtoročnom európskom šampionáte obsadil šiestu priečku. Mimochodom, do Siene slávy ČGF súčasne uviedli lekárnika a docenta Prírodovedeckej fakulty Zdenka Klana (1894-1951). Za protektorátu bol funkcionárom Líšnice a Golf Clubu Praha, predsedom Českomoravského golfového zväzu a po vojne do komunistického prevratu bol šéfom obnoveného Golfového zväzu ČSR. Najkvalitnejším českým golfovým ihriskom podľa hráčov vyhlásili rezort Loreta Golf Club Pyšely a najobľúbenejším Panaroma Golf Resort Kácov.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv