Neprehliadnite

LET: Do kalendára pribudol v marci kontroverzný turnaj

 

Vedenie najvyššej ženskej golfovej súťaže na európskom kontinente Ladies European Tour sa snaží oživiť renomé túry. Najnovšie ohlásila prírastok do turnajového kalendára pre sezónu 2020, do ktorej pribudol marcový ívent v Saudskej Arábii.

Hoci turnaj ešte nemá oficiálny názov, podujatie od 19. do 22. marca, bude prvým ženským profesionálnym golfovým turnajom v krajine. Turnaj, ktorý už má aj svojich kritikov, bude mať celkovú dotáciu 1 milión amerických dolárov. Jeden z najlukratívnejších turnajov sezóny sa bude hrať v Royal Greens Golf & Country Clube pri King Abdullah Economic City, kde sa rovnako hráva mužský turnaj European Tour Saudi International.

A rovnako ako mužský turnaj čelí aj ten ženský ihneď po oznámení svojho vzniku kritike. A to predovšetkým kvôli geopolitickej situácii ohľadne ženských práv v Saudskej Arábii. Správa Svetového ekonomického fóra z roku 2016 uvádza, že krajina bola až na 141. mieste zo 144 z hľadiska rovnosti práv mužov a žien. Rok predtým bola na 134. priečke.

Až do roku 2015 nemali ženy ani volebné právo do Poradného zhromaždenia. Do roku 2017 potrebovali ženy súhlas opatrovníka, pokiaľ sa chceli uchádzať o funkciu v štátnej správe v oboroch ako sú vzdelávanie alebo zdravotníctvo. V rovnakom roku kráľ Salmán vydal nariadenie, ktoré umožnilo ženám riadiť auto, čo do tej doby nemohli ako v jedinej krajine na svete. Napriek miernemu uvoľneniu sú ženy v Saudskej Arábii ďaleko od genderovej rovnosti.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv