Neprehliadnite

Alfred Dunhill Championship: Rozpálená Afrika a precedens s krátkymi nohavicami

 

Úvodný turnaj novej sezóny European Tour ponúkol nevšedné divadlo. Na rozpálenom ihrisku Leopard Creek v Juhoafrickej republike bojovali golfisti o triumf na turnaji Alfred Dunhill Championship v „kraťasoch“. V podstate ide o precedens, pretože profesionáli musia mať pri súťaži dlhé nohavice.

Bola to prvá výnimka v dlhej histórii okruhu, v juhoafrickom Malelane sa kvôli vysokým teplotám presahujúcim 40 stupňov Celzia dočkali golfisti ústretového rozhodnutia zo strany vedenia European Tour. Organizácia je v prelomení tohto tabu zhovievavejšia než napríklad zámorská PGA Tour, už v minulosti s povolením krátkych nohavíc experimentovala, pri samotných turnajoch však bola striktná.

Pritom samotní hráči po tom toľko túžia. Naposledy sa ozvala španielska hviezda Sergio García. Podľa predvlaňajšieho víťaza US Masters by im kraťasy priniesli nielen väčšie pohodlie v parnom počasí, ale navyše by ich to priblížilo k amatérskym hráčom.

Keď idete normálne na ihrisko, či je zima, jar alebo leto, deväťdesiat percent ľudí tam má kraťasy. Takže si myslím, že by sme sa tým navyše dostali bližšie k amatérom. Najskôr sa to stane, ale ťažko povedať kedy,“ rozjímal García pred štartom Australian Open, na ktoré v pondelok trénoval v kraťasoch. Organizátori mu ale pripomenuli, že tradičný pro-am, kde hrajú profesionáli spoločne s amatérmi, aj následný turnaj už bude musieť absolvovať v dlhých nohaviciach. Tento boj so storočnou tradíciou bude úporný.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv