Neprehliadnite

The Open zadarmo nebude, R&A odpálila žiadosť Snemovne lordov

 

Horná komora britského parlamentu prišla so žiadosťou, aby golfový The Open, rovnako ako ďalšie významné športové udalosti na ostrovoch, vysielali televízne stanice bezplatne. Vedenie R&A však návrh Snemovne lordov rezolútne zamietla.

Snemovňa lordov prostredníctvom svojho Výboru pre komunikáciu vyzvala zástupcov najstaršieho profesionálneho golfového turnaja na svete, ale aj predstaviteľov anglického a austrálskeho kriketu, aby boli tieto dve športové akcie zaradené na rovnakú „chránenú listinu“, na ktorej sa už nachádzajú olympijské hry, futbalové majstrovstvá sveta alebo dostihy na Veľkej národnej v Liverpoole.

Od roku 2016 vysiela golfový The Open vo Veľkej Británii exkluzívne platený kanál Sky Sports. Štátna BBC si aspoň ponechala práva vysielať zostrihy. „V ére rozdelenej spoločnosti hrajú verejnoprávne média úlohu v zjednocovaní krajiny prostredníctvom zdieľaných zážitkov,“ píše výbor snemovne vo svojej správe.

Štátny tajomník pre digitalizáciu, kultúry, média a šport by mal so športovými organizáciami, televíznymi spoločnosťami a verejnosťou rokovať o väčšom počte týchto udalostí vysielaných na bezplatných kanáloch. Malo by sa to týkať udalostí ako The Ashes (kriket) a The Open Golf Championship,“ uvádza sa ďalej v správe. Vedenie R&A však v reakcii na návrh uviedlo, že je so súčasným režimom a nastavením vysielania spokojné.


Veríme, že súčasný stav vysielania v Británii dosahuje primeranú rovnováhu a najlepšie slúži divákom. Tiež nám umožnil výrazne zvýšiť naše investície do športu,“ povedal škótskemu serveru hovorca R&A. Súčasná ponuka je dostupná pre všetky generácie od prvého odpalu po posledný pat v živom vysielaní na Sky Sports, v rozšírených zostrihoch a živom rádiovom vysielaní na BBC a v rozsiahlom video obsahu na našich sociálnych sieťach a digitálnych platformách.“

Televízna stanica Sky Sports podpísala v júni novú exkluzívnu zmluvu na vysielanie vo Veľkej Británii až do roku 2024. Obavy Snemovne lordov z rozdeľovanie spoločnosti rovnako nezdieľa. „Investícia od spoločnosti ako je Sky Sports pomohli v posledných 30 rokoch veľmi výrazne britskému športu prosperovať, a tým spájali krajinu dohromady v kľúčových športových momentoch,“ oponoval hovorca, ktorý si nemyslí, že The Open by mali vysielať verejnoprávne médiá zadarmo.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv