Neprehliadnite

Presidents Cup: Woods vďaka voľnej karte hrajúcim kapitánom

 

Azda to ani nemožno označiť za prekvapenie. Hviezdny Tiger Woods sa na prestížnom Prezidentskon pohári predstaví napokon v úlohe hrajúceho kapitána. Líder tímu USA si totiž na súboj proti Výberu sveta bez Európy udelil jednu zo štyroch voľných kariet.

Na decembrový duel Woods okrem seba nominoval ešte ďalšie tri preverené hviezdy – Tonyho Finaua, Patricka Reeda a Garyho Woodlanda. Pätnásťnásobný major šampión pritom dlho nechával golfových fanúšikov v neistote. Na jar síce vyhral US Masters v Auguste, lenže potom výsledkovo upadal a v závere sezóny ho opäť zradilo zdravie.
Pri augustovom vyvrcholení FedEx Cupu sa rozhodne nezdalo, že by sa mohol na Prezidentskom pohári zúčastniť aj ako hráč. Teraz ale Woods predviedol ďalší zo svojich nečakaných návratov. Na nedávnom turnaji Zozo Championship v Čibe získal 82. titul na US PGA Tour a vyrovnal tak rekord krajana Sama Sneada.

Bolestné grimasy razom vymenil šampión za uvoľnený švih, k tomu pridal výborné patovanie a demonštroval tak návrat stratenej istoty. „Zvládol som dlhú cestu do Japonska, moje telo reagovalo dobre a do Austrálie to je podobné,“ vysvetlil Woods, ktorý má v Prezidentskom pohári bilanciu 24 výhier a 15 prehier, pričom v Melbourne získal v roku 2008 víťazný bod. Štyridsaťtriročný Woods sa tak stane prvým hrajúcim kapitánom amerického tímu v Prezidentskom pohári po 25 rokoch. Nadviaže tak na krajana Halea Irwina, ktorý v premiérovom ročníku súťaže doviedol Američanov k výhre 20:12. Skombinovať rolu kapitána a hráča však nebude jednoduché. „Ale mám skvelých asistentov,“ kývol Tiger, ktorý do svojho výberu povolal Freda Couplesa, Steva Strickera a Zacha Johnsona.

Američania vyhrali trofej sedemkrát v rade a aj tentoraz budú favoritmi. „Na papieri áno, ale na začiatku to je nula nula,“ varoval Woods, ktorý má v tíme aj svetovú jednotku Brooksa Koepku. Trápia ho však zdravotné problém. Ďalej sa na základe predchádzajúcich výsledkov nominovali Justin Thomas, Dustin Johnson, Matt Kuchar, Xander Schauffele, Webb Simpson, Bryson DeChambeau a Patrick Cantlay. Duel o Prezidentský pohár 2019 sa uskutoční v Melbourne od 12. do 15. decembra. Kapitánom výberu sveta, ktorý vyhral len jeden z dvanástich súbojov, je Juhoafričan Ernie Els. Ten síce už nemôže počítať so službami dobre hrajúceho krajana Rory Sabattinho, ktorý prijala v závere minulého roka slovenské občianstvo. Els tak bol pri rozdeľovaní voľných kariet odvážnejší. Vsadil aj na dvoch mladíkov, ktorí v posledných týždňoch ukázali výnimočnú aktuálnu formu.

Dôveru dostali len 20-ročný talent Joaquín Niemann z Chile, ktorý ovládol úvodný turnaj sezóny na US PGA Tour, a len o rok starší Kórejčan Im Song-če. Ázijský borec je najlepším nováčikom minulej sezóny, ktorý na jeseň skončil dvakrát na turnajoch US PGA Tour v elitnej trojke. „Miesto v tíme si vybojovali sami. V ich veku som ja rozhodne tak dobrý nebol. Už teraz sú to hráči svetovej triedy,“ skonštatoval Els. Kapitán svetového výberu podľa očakávaní vsadil na skúseného Austrálčana Jasona Daya a prevereného Kanaďana Adama Hadwina. Els, ktorý v tejto sezóne štartoval aj na turnaji European Tour v Českej republike(Czech Open), môže ďalej počítať so službami Japonca Hidekiho Macujamu, krajana Louisa Oosthuizena, Mexičana Abrahama Ancera, Austrálčanov Camerona Smitha, Adama Scotta a Marca Leishmana, Čínana Li Chao-tchunga a C.T.
Pana z Taiwanu.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv