Neprehliadnite

McIlroy prekonal bradatý Woodsov rekord a mieri opäť na trón

 

 

Severný Ír Rory McIlroy prekonal zdanlivo neprekonateľnú métu. Už viac ako 500 týždňov strávil v elitnej desiatke svetového poriadia a vo veku 30 rokov a 6 mesiacov sa stal najmladším golfistom, ktorý tento pozoruhodný míľnik dosiahol. Až doteraz držal rekord Tiger Woods.

V najnovšom vydaní svetového poradia patrí McIlroyovi druhé miesto. Mocne už ale dýcha na chrbát lídrovi Brooksovi Koepkovi. Navyše, s formou, ktorú ostrovný borec v poslednom roku má, sa čoskoro môže vyšplhať na stupienok najvyšší. Týmito ambíciami sa ani nijako netají. Korunoval by tím skvostnú tohtoročnú bilanciu so štyrmi titulmi a pätnástimi umiestneniami v Top 10.

Keď Woods dosiahol rovnaký kúsok, tak mal vtedy 30 rokov a 10 mesiacov. „Prvá (a možno posledná) vec, v ktorej som Tigra porazil,“ napísal na svoj Instagram McIlroy a príspevok ozdobil ohromeným emotikonom. Pokiaľ ide o rekordy, McIlroy sa pyšní jedným z čias, keď bol ešte amatér. V šestnástich rokoch sa totiž stal najmladším víťazom prestížnych ostrovných amatérskych turnajov West of Ireland a Irish Amateur Close Championship.

Medzi desiatku najlepších profesionálov na svere sa prebojoval ako 20-ročný, o tri roky neskôr sa po prvý raz stal najlepším hráčom planéty. Po Woodsovi bol druhým najmladším golfistom na tróne. Navyše, po treťom mieste na turnaji Alfred Dunhill Links Championship 2007 sa stal najmladším hráčom v histórii, ktorý si vybojoval členskú kartu European Tour.

Ostrovný tínedžer mal vtedy len 18 rokov. O tri sezóny neskôr sa stal najmladším víťazom turnaja Quail Hollow Championship, kde tiež stanovil rekord v najnižšom skóre v posledných dvoch rundách. Vo veku 22 rokov sa stal najmladším golfistom, ktorý od čias Bobbyho Jonesa ovládol major turnaj US Open.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv