Neprehliadnite

HSBC Champions: McIlroy zopakoval rok s kvartetom titulov

 

Elitný golfista Rory McIlroy si vďaka birdie na dodatočnej jamke v rozstrele zaistil už štvrté prvenstvo na US PGA Tour v tomto roku. Druhý hráč svetového rebríčka zdolal v Šanghaji v play-off obhajcu titulu Xandera Schauffeleho z USA a vyhral turnaj HSBC Champions.

Severný Ír tak získal osemnásty titul na prestížnom zámorskom okruhu a tretí v lukratívnej sérii World Golf Championships. Tridsaťročný McIlroy odohral záverečná dve kolá bez bogey, ale na poslednej jamke takmer o titul prišiel. „Mal som šťastie, že môj drajv neskončil vo vode,“ uviedol ostrovný borec. Schauffele zahral na 18. jamke birdie a vynútil si spomínaný rozstrel.

Päťparová osemnástka sa hrala aj v play-off a McIlroy si pripravil dobrú pozíciu vďaka parádnej druhej rane do grínu, dlhej viac ako 200 m. „Mal som ideálnu vzdialenosť na štvorku železo a v tejto chvíľke je treba do toho ísť,“ poznamenal McIlroy. Dva paty znamenali birdie, zatiaľ čo Schauffele pat na rovnaké skóre minul.

McIlroy je tak prvým európskym hráčom, ktorý vyhral turnaj World Golf Championships trikrát. Po prvý raz uspel v roku 2014 na Bridgestone Invitational a o rok neskôr ovládol aj jamkovku. Zostáva mu už len uspieť v Mexiku, kde v tejto sezóne obsadil druhú priečku. McIlroy po druhý raz v kariére zaznamenal štyri výhry na US PGA Tour v rovnakom kalendárnom roku. Prvýkrát sa mu to podarilo pred 7 rokmi.

Konečné výsledky turnaja HSBC Champions 2019 nájdete tu:

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv