Neprehliadnite

CME Group Championship: Sestry Kordové žiarili, rekordnú prémiu získala Kim Sei-Young

 

Najvyššiu prémiu v histórii ženského golfu vo výške 1,5 milióna amerických dolárov získala na finálovom turnaji LPGA v Naples na Floride Kim Sei-young. Dvadsaťšesťročná Kórejčanka uhájila prvé miesto a odrazila útok Nelly Kordovej, ktorá nakoniec skončila tretia.

Staršia dcéra bývalého československého tenistu Petra Kordu – Jessica skončila šiesta. Kim Sei-Young viedla na CME Group Championship od začiatku a jubilejný desiaty titul na LPGA Tour vybojovala aj napriek tomu, že posledné kolo bolo jej najhoršie na turnaji.

Odmenu v prepočte 1,342.400 eur si zaistila až presným osem metrov dlhým patom na poslednej jamke. Výsledok 70 úderov jej na celkový triumf stačil, Nelly Kordová totiž potrebovala ešte o ranu viac. Medzi ne sa dostala silne finišujúca Angličanka Charley Hullová, ktorá predviedla päť berdíkov na posledných siedmich jamkách.

Bola som dosť nervózna. Snažila som sa na víťazstvo aj rekordnú prémiu nemyslieť, ale nešlo mi to z hlavy vytesniť,“ priznala víťazná Kórejčanka, ktorá zvíťazila so skóre -18. Dvadsaťjedenročná Nelly Kordová zakončila zatiaľ najlepšiu sezónu v kariére na piatom mieste finančného rebríčka. Dva turnaje vyhrala, v elitnej desiatke bola dvanásťkrát. Ako jednička zakončila rok iná Kórejčanka Jin Young Ko.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv