Neprehliadnite

Chýrne škótske ihrisko vo Western Gailes GC terčom vandalov

 

Populárne škótske golfové ihrisko vo Western Gailes Golf Clube poničili vandali. Terčom ich deštruktívnej činnosti sa stali hneď tri zelené gríny, na ktorých zanechali hlboké koľaje akoby jazdili na vojenskej technike. Ekonomické škody sú rozsiahle.

Vandali vnikli na ihrisko niekedy v noci z utorka na stredu. To, že sú gríny zdevastované zistili grínkíperi v stredu nad ránom, keď mali ihrisko pripraviť na turnaj miestnej Ayrshire Winter Golf Association. Lokálna asociácia informovala o smutných novinkách, takže vzápätí sa rozpútala obrovská vlna reakcií. Vo väčšine prípadov rozhorčení golfisti nedokázali pochopiť, prečo robí niekomu radosť ničenie takého obľúbeného ihriska.

Grínkíperi ale odviedli skvelú prácu a turnaj sa napokon predsa len uskutočnil, hoci tri dotknuté gríny mali značne improvizovanú podobu. „Okrem toho, že prvý grín bol nehrateľný, odviedli grínkíperi neskutočnú prácu a zostávajúce pripravili pre hru,“ prezradil jeden z účastníkov turnaja. Western Gailes Golf Club je jedným z najpopulárnejších klubov nielen v kniežatstve Ayrshire, ale v celom západnom Škótsku.

Miestnu linksovú osemnástku otvorili už v roku 1897 a v minulosti si na nej zahrali okrem iných aj Harry Vardon, Gene Sarazen, Gary Playe, Tom Watson, Tony Jacklin, Luke Donald, Rory McIlroy alebo Bubba Watson. Už deväťkrát sa tam hral Scottish Amateur Championship, naposledy v roku 2011. Tri roky predtým ihrisko hostilo majstrovstvá Európy amatérskych tímov a v roku 1972 tímový Curtis Cup.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv