Neprehliadnite

SFLG 2019 – Finále v rakúskom Stegersbachu: Bol to ich rok

 

Absolútnym víťazom 17.ročníka Slovenskej firemnej ligy v golfe (SFLG 2019 ) sa posledný septembrový týždeň stali zástupcovia tímu Motor-Car Bratislava. Aj v rakúskom Burgenlande potvrdili úžasnú formu, ktorá ich sprevádzala počas celej sezóny.

Ostatné roky už rezort Reiter´s Golfschaukel Stegersbach akosi patrí k vyvrcholeniu Slovenskej firemnej ligy v golfe. Najväčší rakúsky golfový areál spolu s hotelom Allegria poskytujú okrem skvelej golfovej ponuky aj dokonalé možnosti relaxu a skvelé zázemie. Bonusom býva stabilnejšie počasie, čo sa nám potvrdilo aj tento rok.

Správna zostava

Pred prvým finálovým dňom sa v podstate všetko mení. Výsledky zo základných kôl sa stávajú nepodstatnými, jediné dôležité je, že sa družstvám podarilo postúpiť. A ešte zvoliť tú správnu zostavu, ktorá zabojuje o pódium. Všetci odrazu stoja na jednej štartovacej čiare a musia si dobre premyslieť, koho postavia. Hrá sa systém na rany netto a rátajú sa všetci štyria nominovaní hráči. Nuž, tu platí, že nižší hendikep neznamená výhodu. Tu platí, že aktuálna forma je dôležitá.

Uvidíme večer

Za ostatné roky väčšina účastníkov ihrisko Südburgenland pozná, avšak tréningové kolo deň pred samotným finále môže len pomôcť. V utorok sa už hralo naostro. Favoritov sme mohli len tipovať, všetci chceli zabojovať o pódiové priečky, čo zvolený formát dovoľuje. Na druhú stranu, keďže sa rátajú všetci štyria nominovaní hráči, nie je priestor na chyby. Väčšina hráčov sa z ihriska vracala so slovami „mohol som hrať aj lepšie“ alebo „nebyť tých dvoch jamiek…“. Veď to poznáte, je to tak vždy. A tí, ktorí hrali dobre, boli vo vyhláseniach radšej opatrní, nevytrubovali do sveta, že už sa vidia na pódiu. Nič to, výsledky sme rátali a nezverejnili. Až večer počas slávnostného programu.

Suverénny Motor-Car

Mnohí hráči a najmä kapitáni si rátali svoje výsledky, skúšali vymámiť informácie od konkurencie, vypytovali sa, každý chcel vedieť dopredu, ako dopadol. Čo viacerí tušili, potvrdilo sa počas slávnostného vyhlásenia výsledkov základných kôl, malé prekvapenie je vždy žiadané. Galavečer spríjemnilo trio Brisk so speváčkou Katarínou Suchoňovou a najmä povestné „papugáje“, dievčatá z tanečnej skupiny Gruppo Caliente.

Minuloročný víťaz, družstvo ŠEVT si tento rok zahralo s tímom InterAudit Group o tretie miesto, reprezentanti LS Promotion vyzvali favorizovaný tím Motor-Car Bratislava, ktorý ovládol nielen oba rebríčky (brutto i netto) v základných kolách, ale i prvý finálový deň. Úžasná forma a koncentrácia jeho hráčov! Ostatné družstvá sa už mohli pripravovať na súboj o Albatros Group Cup, teda náš malý Ryder Cup.

Férová jamkovka

Druhý deň čakala na finalistov (aj na účastníkov Ryder Cupu) klasická jamkovka bez prihliadnutia na hcp. Férová súťaž pri ktorej rozhoduje len výkon, a ešte psychika. Tretie miesto si vybojovali reprezentanti InterAudit Group, ktorí porazili ŠEVT v pomere 2,5 : 0,5. v súboji o prvenstvo bol papierovým favoritom Motor-Car Bratislava, hráči LS Promotion mohli prekvapiť. Nestalo sa. Sedemnásty ročník Slovenskej firemnej ligy v golfe suverénne ovládli hráči družstva Motor-Car Bratislava, ktorí po základnej časti, semifinále v prvý deň ovládli aj zápas o titul v pomere 3 : 0.

Ryder Cup, v ktorom proti sebe nastúpili zástupcovia „bratislavského regiónu proti výberu sveta“, sa skončil relatívne jasným víťazstvom „svetových hráčov“ v pomere 7,5 : 4,5. V budúcej sezóne sa uskutoční už 18. ročník najstaršej tímovej golfovej súťaže na Slovensku. Slovenská firemná liga v golfe bude pokračovať už v apríli 2020. Tešíme sa na nové napínavé súboje s vyvrcholením koncom septembra.

/Výsledky finále SFLG 2019 v Stegersbachu/


/FOTOGALÉRIA – Finále SFLG 2019/

-jj-, Text: Martin Pavlík, foto: Adrian Stránsky

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv