Neprehliadnite

Marihuanoví hriešnici akceptovali trest, Garrigus a Every sa však cítia nevinní

 

Profesionálni golfisti Robert Garrigus a Matt Every sú dvaja hráči z US PGA Tour, ktorí dostali v tomto roku tresty za porušenie antidopingových pravidiel. V oboch prípadoch sa v ich tele našli stopy po psychoaktívnej látke THC (Tetrahydrokanabinol), ktorú obsahujú marihuana a hašiš.

Obaja hráči však užívali konope legálne na lekársky predpis. Práve preto golfisti dištanc síce akceptovali, no súčasne sa cítia nevinní. Garrigus aj Every by však privítali udelenie výnimky, pokiaľ pôjde o užívanie marihuany na lekársky predpis. Konope je už vo viacerých štátoch USA legalizované, ale v športe je to na rozdiel od alkoholu ešte stále tabu.

Pokiaľ máte nejakú bolesť a CBD (pozn. nie je to psychoaktívna látka ako THC, funguje ako inhibitor účinkov THC) alebo THC vám môžu pomôcť, pričom vy sami cítite, že vám pomáhajú a predpíše vám ich lekár, tak o čom sa tu vlastne bavíme?,“ reagoval na citlivú tému Garrigus, ktorý užil lekárske konope na predpis proti bolestiam kolena a chrbta.

V podobnom duchu hovoril aj Every, ktorý vo vyhlásení ku svojmu trestu uviedol, že mu marihuanu predpísal jeho lekár na „duševné zdravie a psychickú kondíciu“. Aj on uviedol, že rozumie, prečo politika Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) zahŕňa medzi zakázané substancie aj konope. „Ale aj tak s tým nesúhlasím z mnohých dôvodov,“ dodal Every.

Lekárske užívanie marihuany je legálne tak v Arizone, ako aj na Floride, kde obaja dotknutí golfisti žijú. Ich tresty však vyvolávajú diskusiu o tom, prečo je na zozname zakázaných látok aj substancia, ktorá preukázateľne nezvyšuje výkon.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv