Neprehliadnite

Every dostal stop na 3 týždne, mal pozitívny test na THC

 

Americký golfista Matt Every si dostal dištanc 12 týždňov. Tridsaťpäťročný zámorský hráč porušil protidrogový program, keď mal pozitívny test na psychoaktívnu látku THC, ktorú obsahuje marihuana a hašiš.

Samotný hráč sa bránil, že konope užíval a kúpil legálne na predpis v štáte Florida, kde žije. Vedenie US PGA Tour uviedlo, že Every sa bude môcť vrátiť do súťažného kolotoča 7. januára 2020. V tom týždni sa bude na Havaji hrať Sony Open. V praxi to znamená, že hriešnik vynechá len tri turnaje, na ktorých by mal nárok štartovať.

Lekár, ktorý sa o mňa stará už 30 rokov, mi predpísal konope pre moje duševné zdravie,“ uviedol Every na svoju obhajobu: „Lekári zistili, že nie som vhodným kandidátom na užívanie liekov na predpis z kategórie nebenzodiazepínov aj benzodiazepínov. Tieto triedy liekov môžu byť vysoko návykové pre ľudské telo aj myseľ. Pre mňa sa konope ukázalo ako najbezpečnejšia a najúčinnejšia liečba,“ vysvetlil Every.

Golfový hriešnik priznal, že poznal drogovú politiku US PGA Tour predtým, než porušil jej pravidlá. „Nesúhlasím s tým z mnohých dôvodov. Hlavne však kvôli tomu, ako konope celkovo prospieva môjmu stavu. Som však nadšený z toho, čo mám ešte pred sebou vo svojej kariére aj v živote. Počas niekoľkých posledných rokov som urobil obrovské kroky vpred a viem, že to najlepšie je stále predo mnou. Nemôžem sa dočkať, až sa v januári vrátim lepší než kedykoľvek predtým,“ napísal Every.

Dvojnásobný víťaz z US PGA Tour, ktorý v rokoch 2014 a 2015 dvakrát za sebou vyhral Arnold Palmer Invitational, má v tejto sezóne plnú kartu. V tej minulé totiž skončil v rebríčku FedEx Cupu na 86. mieste. V ročníku 2019/2020 už odohral päť turnajov, v Las Vegas skončil v Top 20 a v Houstone v Top 30. Tento rok v marci už dostal trojmesačný trest za marihuanu tiež Robert Garrigus. Hoci je marihuana v niektorých štátoch USA legalizovaná, je stále považovaná za zakázanú látku v rámci antidopingové politiky US PGA Tour.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv