Neprehliadnite

Solheim Cup: Dramatický súboj otočila Európa posledným patom

 

Dramatickejší scenár by nedal dokopy ani najlepší spisovateľ. Pred nedeľňajšími singlami tohtoročného Solheim Cupu svietil na tabuli medzi Európou a USA nerozhodný stav 8:8. Nakoniec rozhodol úplne posledný pat celého duelu, ktorý v škótskom Gleneagles rozhodla Suzann Pettersenová. Starý kontinent vyhral 14,5:13,5.

Američankám pritom stačilo ako obhajkyniam k opätovnému zisku Solheim Cupu vybojovať aspoň 14 bodov. Tešili by sa aj v prípade remízy 14:14, také sú pravidlá. A mali k nej veľmi blízko, veď vďaka singlovým triumfom sestier Kordových viedli v závere 13,5:12,5. V tom čase zostali na ihrisku posledné dva flajty, pričom v oboch prípadoch to bolo tri jamky pred koncom nerozhodné.

Lenže potom získala Bronte Lawová dve jamky nad Ally McDonaldovou, vyhrala 2&1 a vyrovnala stav na 13,5:13,5. A posledná dvojica – Pettersenová s Marinou Alexovou išli na poslednú jamku za stavu All Square. Američankám stačilo poslednú jamku zahrať na remízu, lenže nórska golfová legenda ukázala, akou veľkou hráčkou je. Svoj kľúčový pat do birdie z dva a pol metra premenila a mohla začať oslavovať zisk šiesteho Solheim Cupu v histórii pre Európu. Hráčky USA vyhrali 10x.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv