Neprehliadnite

Skúsená Nórka Pettersenová ukončila kariéru na vrchole

 

Jej nominácia do európskeho solheimcupového tímu vyvolala kontroverzné reakcie. Kapitánka Catriona Matthewová jej dala kontroverznú voľnú kartu. Nórská legenda Suzann Pettersenová sa napokon stala hrdinkou dramatického súboja Európy s USA, ale len pár minút po víťaznom putte ohlásila koniec kariéry.

Matthewová si svoju kolegyňu z mnohých solheimcupových duelov vybrala napriek tomu, že za sebou mala 19-mesačnú materskú pauzu. Pred udelením voľnej karty stihla odohrať len tri turnaje, pričom v dvoch prípadoch dokonca neprešla katom. Lenže európska kapitánka veľmi dobre vedela, čo robí. A Pettersenová sa za dôveru odvďačila najlepším možným spôsobom.

Severanka z dvoch fourballov zaznamenala jednu výhru a jednu prehru. V singloch Američanky už siahali po obhajobe víťazstva, keď viedli 13,5:11,5. Z posledných troch singlov im tak stačilo získať pol bodu. Lenže to nezvládli. Najskôr svoj zápas vyhrala Anna Nordqvistová, potom Bronte Lawová a dielo skazy pre zámorský tím dokonala práve Pettersenová, ktorá premenila putt z dva a pol metra.

Nadšenie a pozitívne emócie z triumfu však vzápätí schladilo Pettersenovej vyhlásenie. „Myslím, že je to perfektný koniec. Nemohlo to vyjsť lepšie. Áno, je to tak. Končím. Končím so svojou profesionálnou kariérou. Od zajtra nemám žiadne plány,“ potvrdila obklopená svojimi šokovanými spoluhráčkami rodáčka z Osla, ktorá chce ďalšie roky svojho života venovať svoje rodine a synovi Hermanovi.

Pettersenová počas aktívnej činnosti ovládla celkovo 22 profesionálnych turnajov, z toho 15 na LPGA Tour a sedem na LET. Dvakrát sa stala major šampiónkou (Women’s PGA Championship 2007 a Evian Championship 2013). Vo svetovom rebríčku sa najvyššie prepracovala niekoľkokrát tesne pod vrchol na druhú priečku.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv