Neprehliadnite

Safawey Open: Basketbalista alebo golfista? Všetky oči na Curryho!

 

Už pred turnajom Safeway Open mali dôvod na oslavu. Tridsaťosemročný Scott Harrington, ktorý si nedávno konečne uhral kartu na US PGA Tour, je Stephenovi Currymu za mnoho vďačný. Hviezdny basketbalista tímu Golden State Warriors totiž finančne pomohol Harringtonovi v čase, keď namiesto súťažného golfu dal prednosť podpore manželke bojujúcej s rakovinou.

Harringtonova žena Jenn už je dnes bez príznakov zákernej choroby. A rozhodne nemohla chýbať na 18. gríne, keď jej muž minulý mesiac vybojoval po prvý raz v kariére kartu na US PGA Tour. Keď ho objala, bol to pre oboch neuveriteľný moment a pocit satisfakcie. Keď Harrington prerušil kariéru, bol hráčom Web.com Tour (pozn. dnešná Korn Ferry Tour). To je miesto, kde golfisti nezarábajú veľké peniaze. Keď navyše nehrajú, nezarábajú vôbec žiadne, čo robilo celú situáciu ešte zhoršovalo.

Golfový svet sa ale spojil a založil pre rodinu Harringtonových zbierku na GoFundMe. A prispel aj Steph Curry, ktorý si na Web.com Tour zahral na pozvánky aj regulárne turnaje. Keď sa dopočul o tom, čím musí spomínaný manželský pár prechádzať, prispel čiastkou 25.000 amerických dolárov, hoci sa s ním nikdy predtým v živote nestretol.

Curry a Harrington sa po prvý raz osobne videli pred Safeway Open. Jeden sa zúčastnil Pro-Am eventu a druhý samotného turnaja. Harrington bol nadšený, že môže basketbalovej superstar konečne osobne poďakovať. „Hovorili sme spolu asi štvrťhodinu a môžem len potvrdiť, že je to skutočný chlap. Vážne sa postaral. Chcel vedieť, aké to bolo a čím všetkým sme si museli prejsť,“ uviedol Harrington.

Harrington sa totiž nielenže vrátil do hry, keď jeho žena boj so zákernou chorobou vyhrala, ale dokonca si vybojoval kartu na US PGA Tour. Podarilo sa mu to počas podujatia Korn Ferry Tour Finals, takže sa mu život definitívne obrátil v dobrom slova zmysle na ruby. Curry však na turnaji potvrdil, že je nielen filantrop, ale skvelý golfista. V Silverado Resort & Spa si zahral Pro-Am s Philom Mickelsonom, ktorý mal pre neho len slová chvály.

Vidieť ho, ako z odpaliska pálí tie svoje bomby, je úžasné. Je veľmi presný a jeho rany sú zrejme dokonca aj rovnejšie než tie moje,“ referoval Lefty, ktorý v Nape tento týždeň vstupuje do novej sezóny. „Väčšinu kola bol na ferveji a hral výnimočne. To je dôvod, prečo je tak dobrý golfista a môže hrať na veľmi vysokej úrovni,“ dodal Mickelson.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv