Neprehliadnite

Safaway Open: Champ venoval svoj triumf starému otcovi

 

Svoje druhé víťazstvo na US PGA Tour si určite predstavoval inak. Americký odpaľovač Cameron Champ ovládol kalifornské Safeway Open v dobe, keď jeho dedo zvádza nerovný boj s rakovinou žalúdka.

„Papa Cham“ navyše s vážnou chorobou bojuje len hodinu cesty od ihriska Silverado, kde sa ďalší turnaj US PGA Tour minulý týždeň hral. O to emotívnejší triumf pre Camerona to nakoniec v nedeľu bol. Zadarmo, či zo súcitu ho však rozhodne od svojich súperov nedostal. Po treťom dejstve mal náskok troch úderov, ktorý sa mu darilo počas väčšiny finálové rundy udržať. V závere ho však pod tlak dostal Kanaďan Adam Hadwin.

Ten zahral berdíka na všetkých troch posledných jamkách a donútil Champa skórovať na záverečnej osemnástke. Dvadsaťštyriročnému rodákovi zo Sacramenta sa to aj vďaka 369 yardov dlhému drajvu podarilo. Pomocou záverečného birdie sa dostal aj po štvrtý raz na turnaji pod sedemdesiat úderov, čo mu stačilo na výsledok 69/-3. Posunul sa tak na celkové skóre -17, o jednu ranu pred druhého Hadwina. Tretiu priečku obsadil napokon skúsený Marc Leishman (-14).

Je jedno, či ešte vyhrám jeden alebo desať turnajov. Nech sa stane čokoľvek, toto bude najväčší moment mojej golfové kariéry,“ priznal so slzami v očiach Champ, ktorý sa po prvý raz v kariére predstaví na US Masters. Za svoje vlaňajšie prvensto na Sanderson Farms Championship totiž pozvánku do Augusty nedostal. Bol to totiž vedľajší turnaj súčasne s podujatím WGC v Číně. Tentoraz je však jeho víťazstvo „plnohodnotné“ a jeho starý otec bude mať svojho favorita v boji o zelené sako.

Konečné výsledky turnaja Safaway Open nájdete tu:

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv