Neprehliadnite

Poznáte hlavné zmeny na US PGA Tour v novej sezóne?

 

 

Už tento týždeň štartuje ďalšia sezóna US PGA Tour. A na hráčov aj fanúšikov čaká viacero noviniek. Niektoré výrazné, iné možno nenápadné, ale o to dôležitejšie. Na niektoré dôjde už pri úvodnom turnaji nového ročníka, ktorým bude A Military Tribute at the Greenbrier.

Nová hranica katu

US PGA Tour čaká veľká zmena, čo sa týka hranici katu. Zatiaľ, čo doteraz postupovali do víkendových kôl hráči najhoršie z deleného 70. miesta, po novom bude hranicou rovnako ako na European Tour delená 65. priečka.

Nové počty hráčov

Menšie turnaje, ktoré sú nasadené proti hlavným eventom sezóny, ako sú akcie zo série World Golf Championship alebo The Open, budú mať po novom štartovné pole zložené zo 120 hráčov, namiesto 132. Celkovo 120 hráčov potom po zmenách privíta vo februári tiež turnaj Genesis Invitational, ktorý nadväzuje na Genesis Open (144 hráčov). Turnaj v Riviere, ktorý hostí Nadácia Tigra Woodsa, tak bude mať rovnaký počet hráčov na štartovnej listine, ako Arnold Palmer Invitational alebo The Memorial.

Nové turnaje

Na hráčov čakajú na US PGA Tour dva nové turnaje. Prvým bude už v októbri premiérový event v Japonsku pod názvom Zozo Championship. Akcia organizovaná miliardárom Jusaku Maezawom je určená pre 78 hráčov z toho 60 najlepších z posledného FedEx Cupu, 10 z JGTO a osem hráčov príde na pozvánky. Zúčastní sa na ňom tiež Tiger Woods, to však už neplatí o znovuzrodenom Bermuda Championship, ktorý sa bude hrať v Port Royal Golf Clubu v rovnakom čase ako WGC-HSBC Champions.

Nové termíny

Po ročnej pauze, zavinenej prestavbou svetového golfového kalendára, sa na US PGA Tour v nových termínoch vracajú tiež ďalšie dva turnaje. Tým prvým je hneď úvodný A Military Tribute at the Greenbrier v tomto týždni, druhým Houston Open. Ten príde na rad ako piata jesenná akcia, keď doteraz sa v Golf Club of Houston hralo týždeň pred US Masters.

Noví hráči

Chýbať na najprestížnejšom okruhu nebudú samozrejme ani noví hráči. Celkovo 50 si ich zaistilo kartu buď v rámci základnej časti Korn Ferry Tour, alebo záverečných Korn Ferry Tour Finals. Sú medzi nimi napríklad Viktor Hovland, alebo Tom Lewis.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv