Neprehliadnite

Portland Classic: Spilková pri návrate na okruh LPGA neprešla katom

 

Po dvojmesačnej zdravotnej pauze sa Klára Spilková objavila na LPGA Tour. Česká golfistka pri návrate na elitný zámorský okruh neprešla katom a účasť vo finále turnaja Portland Classic nevybojovala.

Rodáčka z Prahy mala po dvoch kolách v Oregone tri údery nad par a obsadila delené 121. miesto. Spilková hrala súťažný turnaj po prvý raz od júna, keď odstúpila po 1. kole majoru Women’s PGA Championship.

Potom kvôli únave a vyčerpaniu po prechodenej chorobe oddychovala. K tréningu sa vrátila v druhej polovici júla. „Trvalo to chvíľu, než som zase začala normálne jesť a fungovať. Vzhľadom k tomu, že som ešte schudla, to nebolo jednoduché a únava sa stále vracala. Navyše som nesmela pracovať so žiadnou záťažou,“ vysvetlila 24-ročná olympijská golfistka.

V Portlande Spilková zvládla 1. kolo v pare a bola tesne pod hranicou katu. V druhom dejstve zahrala na druhej jamke birdie, ale potom zapisovala štyri bogey a o postup do finále prišla. Prvá česká víťazka profesionálneho turnaja na LET, je prvým rokom členkou LPGA Tour.

Zatiaľ sa však Spilkovej v aktuálnej sezóne príliš nedarí. Z dvanástich podujatí prešla katom len trikrát, najlepšie skončila na 32. priečke na Havaji. Bojuje tak o udržanie karty pre ďalšiu sezónu na najprestížnejšom ženskom okruhu.

Aj preto požiadala vedenie LPGA o zdravotnú úľavu, ktorú po doložení lekárskych potvrdení dostala. Vďaka tomu bude mať v budúcom roku šesť turnajov na to, aby dohnala rovnaký počet stratených štartov z tejto sezóny. „Som rada, že mi LPGA na základe kritérií vyhovela a že sa môžem sústrediť na vlastné hranie,“ uviedla Spilková.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv