Neprehliadnite

Open de France: Nelly Kordová získala prvý titul na European Tour rozdielom triedy

 

Premiérové víťazstvo na Ladies European Tour si v nedeľu vo Francúzsku pripísala na konto Nelly Kordová. Americká golfistka s českými koreňmi suverénne dokráčala k titulu, keď s konečným skóre -15 vyhrala o osem úderov pred Celine Boutierovou.

Európsky turnaj sa pre mladšiu zo sestier Kordových vyvíjal skvele už od samého začiatku. Po dvoch kolách za 68 a 64 rán sa zdalo, že Lacoste Ladies Open de France bude pre zámorskú krásku dobrým tréningom pred blížiacim sa finále LPGA Tour.

Lenže v treťom kole sa situácia výrazne zdramatizovala a veľký náskok, ktorý si dcéra bývalého československého tenistu Petra Kordu vypracovala, bol zrazu preč. Domáca Joanna Klattenová predviedla parádne kolo za 65 úderov a na Kordovú sa dotiahla na rozdiel jedinej rany.

Nelly však drámu nedopustila, skúsene si vedenie strážila. Naopak, jej najväčšia súperka Klattenová v nepríjemných podmienkach, keď zo začiatku hráčky trápil dážď, začala strácať a veľmi rýchlo vypadla z hry o titul. Ďaleko väčšou hrozbou tak bola pre 21-ročnú Nelly známejšia a ostrieľanejšia Francúzka Boutierová.

Ani ta ale nedokázala na Kordovou výraznejšie pritlačiť, na druhej deviatke sa navyše aj ona dopustila chýb a po kole v pare nemohla pomýšľať na titul. Nelly naopak potvrdila vynikajúcu formu z nedávno skončeného Solheim Cupu, v ktorom ako nováčik získala 3,5 bodu zo 4 možných. S francúzskym ihriskom Chateaux Course v Golf du Medoc si poradila aj bez absolvovania cvičného kola.

Po úvodných 68 ranách (-3), pridala v piatok 64 (-7), aby v sobotu zvoľnila 70 údermi (-1) a v nedeľu zapisovala ďalšie skvelé kolo za 67 rán (-4). Desiata hráčka svetového poradia sa turnajovým triumfom pridala ku svojim krajankám Beth Allenovej a Cristie Kerrovej, ktoré vyhrali francúzske Open v rokoch 2016 a 2017. Pre Kordovú je víťazstvo vo Francúzsku štvrtým profesionálnym titulom kariéry, za ktoré zinkasovala čiastku 48.750 eur.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv