Neprehliadnite

Greenbrier Classic: Po ročnej absencii sa Chappell zapísal do klubu 59

 

Turnaj US PGA Tour hrá po takmer ročnej prestávke spôsobenej vážnymi problémami s chrbtom. Napriek tomu Kevin Chappell potreboval v 2. kole na turnaji Greenbrier Classic len 59 úderov! Pred ním sa to na najprestížnejšej túre podarilo len deviatim hráčom.

Tridsaťročný Američan vlani v novembri vyriešil chronické problémy so zadnou časťou tela  vďaka operačnému zákroku. Lepší návrat si už ani nemohol vysnívať. V 1. kole síce ešte zahral úder nad par, ale v sobotu predviedol deväť berdíkov v rade, čím vyrovnal desať rokov starý rekord Marka Calcavecchiu, a nakoniec oslnil výsledkom -11.

 „Snažil som si udržať chladnú hlavu, nohu na plyne a útočiť. Celkovo nemôžem byť spokojnejší. Keď si spomeniem, že pred desiatimi mesiacmi som ležal na gauči a nemohol sa zdvihnúť…“ vysvetlil rodák z Kalifornie.

V Západnej Virgínii vládli výborné podmienky. Čiľan Joaquin Niemann a Scottie Scheffler, ktorí sa po druhom dejstve delia ešte s ďalším Američanom Robbym Sheltonom o vedenie, zahrali 62 úderov. Skóre -8 zapisoval aj ďalší z krajanov Adam Long.

Ale ešte väčší hlad po súťažnom golfe mal Chappell, ktorý pred finišom prehodil smerom ku svojmu kedíkovi: „Chcem zahrať 57…“ Absolútne maximum mu však uniklo, na posledných dvoch jamkách zapisoval par. Najmä nepremenený pat na poslednom gríne ho mrzel. V polovici turnaja vo White Sulphur Springse mu patrí piate miesto, na vedúcu trojicu stráca tri údery.

Hranicu 60 úderov prelomil Chappell na US PGA Tour ako desiaty hráč a celkovo po jedenásty raz. Jeho krajan Jim Furyk to totiž v minulosti dokázal hneď dvakrát. Napokon, s výsledkom 58 je skúsený Američan aj rekordmanom od turnaja Travelers Championshipu 2016.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv