Neprehliadnite

European Tour: Tempo hry bude strážiť GPS lokátor v bagu!

 

So zaujímavou novinkou v boji proti pomalému tempu hry prišla European Tour. Už na akcii BMW PGA Championship vo Wentworthe sledoval pohyb hráčov po ihrisku špeciálny GPS lokátor. V každom flajte ho bude mať jeden hráč vo svojom bagu.

Slimačie tempo niektorých hráčov a golfistiek je jedným zo súčasných problémov golfu. Presvedčili sa o tom minulý týždeň aj diváci na Solheim Cupe, na ktorom hráčkam počas štvorhier trvalo odohrať deväť jamiek skoro tri hodiny. A to už je proste za hranicou zdravej tolerancie.

Na European Tour se niečo také našťastie nedeje, ale aj tak niekedy trvajú jednotlivé kolá príliš dlho. Aj preto vedenie série predstavilo nedávno štvorbodový plán, ako tempo hry zrýchliť. A toto je prvý krok.

Európska séria chce na riešenie problému využiť moderné technológie, konkrétne GPS lokátor. V každom flajte bude mať jeden hráč vo vaku zariadenie, ktoré bude sledovať, kde sa daný flajt práve nachádza. Akonáhle flajt opustí jamku, lokátor odošle do systému informácie, s ktorými sa bude ďalej pracovať.

Celé zariadenie bolo ešte predtým testované na turnaji Challenge Tour vo francúzskom Bretónsku. V pláne je, že od budúcej sezóny by malo zariadenie slúžiť na všetkých turnajoch a zároveň hráčov informovať na všetkých jamkách.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv