Neprehliadnite

Clearwater Bay Open: Turnaj v Hongkongu zrušili kvôli bezpečnosti

 

Nepokoje v Hongkongu donútili organizátorov z PGA Tour Series-China zrušiť turnaj Clearwater Bay Open. Dôvodom zrušenia eventu, ktorý sa mal hrať od 17. do 20. októbra v Hong Kong’s Clearwater Bay Golf & Country Clube, je predovšetkým bezpečnosť hráčov.

Bezpečnosť našich hráčov, ľudí z nášho tímu, fanúšikov, dobrovoľníkov a všetkých, ktorí majú niečo spoločné s našimi turnajmi, je vždy na prvom mieste,“ skonštatoval rezolútne Greg Carlson, výkonný riaditeľ série. Podľa neho nebolo možné aktuálny ročník turnaja v Clear Water Bay zrealizovať. „Analyzovali sme situáciu zo všetkých strán a spoločne sme sa zhodli, že zrušiť Clearwater Bay Open 2019 je najlepšie možné riešenie,“ dodal Carlson.

V Hongkongu panuje už niekoľko mesiacov napätá atmosféra a občianske nepokoje, ktoré sú nasmerované proti plánovaným zákonom z čínskeho Pekingu. Niektoré sa už podarilo zastaviť, vrátane najkontroverznejšieho návrhu ohľadne vydávania ľudí na trestné stíhanie do Číny. Demonštranti majú aj ďalšie požiadavky, ale mnohé z nich nekorešpondujú s myšlienkami o jednotnej Číne.

Chceli by sme mať v kalendári štrnásť turnajov, je ale veľmi ťažké zaistiť náhradné miesto konania v tak krátkom čase. Hľadali a zvažovali sme viacero možností, ale nepodarilo sa nám nájsť adekvátnu náhradu,“ prezradil Carlson. Turnaj v Hongkongu mal byť záverečnou akciou celého ročníka. Bodku za sezónou tak dá podujatie Macau Championship, ktoré je na programe od 10. do 13. októbra.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv